Vol
Priprava:

 

1. Krompir operite.

 

2. Položite ga na alu folijo.

 

3. Pokapajte krompir z oljčnim oljem in dodajte vejico rožmarina.

 

4. Folijo zavijte in zavoj položite v žerjavico za 30 minut.

 

5. Meso narežite na 4 cm debele kose.

 

6. Žar namastite z oljčnim olje in nanj položite meso.

 

7. Meso večkrat obrnite, da se z obeh strani enakomerno speče.

 

8. Meso položite na leseno desko in ga pustite nekaj minut počivati, da se sokovi umirijo.

 

9. Šparglje očistite in jih položite na žar.

 

10. Po špargljih polijte vodo, da se pokuhajo v pari.

 

11. Ko voda izpari, po špargljih polijte oljčno olje in pustite, da se na žaru spečejo.

 

12. Špinačo operite.

 

 

Postrezite: Meso narežite na tagliato, ga pokapajte z oljčnim oljem, osolite z grobo soljo, dodajte svežo špinačo, krompir iz žerjavice in na žaru pečene šparglje.

sestavine

  • Sestavine800 g pljučne 4 večji krompirji 100 g sveže mlade špinače 16 špargljev svež rožmarin oljčno olje sol voda

Priprava