Vloženo zelje
Recept je iz: Primož Dolničar
Slovenski kuhar Primož Dolničar vam pokaže kako pripraviti ozimnico!
sestavine
- 600 g surovega zelja
- 20 g soli oz. 2 % glede na težo zelja
- črni poper v zrnju
- lovorjev list
Priprava
- 1. Zelje očistite; prerežite glavo na pol in izrežite trde dele.
- 2. Stehtajte zelje.
- 3. Zelje narežite oz. naribajte na tanke trakove.
- 4. Pripravite lonec.
- 5. Zelje naložite v lonec.
- 6. Dodajte poper.
- 7. Solite.
- 8. Dodajte lovorjev list.
- 9. Dobro premešajte.
- 10. V cca. 2 urah bo zelje spustilo tekočino in potem ga naložite v sterilne kozarce. 11. Zelje v kozarcih dobro pritisnete k dnu z leseno tlačilko.
- 11. Prelijte z zeljno tekočino, na vrh položite plastično mrežico, ki bo zelje pritiskala k dnu, a kozarca še ne zaprite na tesno, temveč ga le pokrijte in pustite stati 3 dni.
- 12. Po 3 dneh kozarce tesno zaprite in zelje je pripravljeno za shranjevanje.
- 13. Po 3 tednih hranjenja v temnem in hladnem prostoru, je zelje pripravljeno za uživanje.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem
Recepti Nico Reynolds
Praženi brokoli s čilijevim oljem in mandlji
Recepti Lora in Stoyan
Menemem
Recepti Rudolph van Veen
Solata iz stročjega fižola
Recepti Donal Skehan
Pečen krompir
Recepti Donal Skehan
Pekoča jajca migas
Recepti Lora in Stoyan
Krompirjeva pita