Vložene hruške

sestavine

  • -  hruške
  • -  1 liter vode
  • -  500 g sladkorja
  • -  ½ stroka vanilija

Priprava

  • Hruške olupite.
  • Hruške prepolovite in z žlico odstranite peške.
  • Zavrite vodo in ji dodajte sladkor.
  • Pripravite čisti kozarec.
  • Hruške položite v kozarec.
  • Polovico vanilijevega stroka po dolgem prerežite.
  • Prerezano polovico vanilijevega stroka položite v vrelo vodo za 30 sekund.
  • Strok je steriliziran in lahko ga dodate v kozarec k hruškam.
  • Hruške prelijte s sladko vodo.
  • Na vrh hrušk položie plastično mrežico, ki bo hruške držala pod vodo in kozarec zaprite.
  • Ventilacijsko pečico nastavite 80 stopinj celzija in kozarec položite v pečico za 20 minut.
  • Hruške so vložene in pripravljene za ozimnico. Hranite jih v hladnem in temnem prostoru.

Sorodni recepti

Poglej vse