ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Visoka pita z divjačino

Ocena 0/5

Divjačinska pita je vedno čudovita na mizi in to je lep primer zelo preprostega recepta, še posebej če pri dobrem mesarju kupimo pripravljeno mešanico divjačinskega mesa.

 

Pečico segrejemo na 200 °C/plinsko nastavimo na 6. 20-cm model za torte s snemljivim dnom, okrog 7 cm globok, premažemo s svinjsko mastjo.

 

Najprej pripravimo nadev. V veliki skledi premešamo šalotko in česen. Dodamo divjačino, mleto svinjsko potrebušino, na kocke narezano slanino, vino, začimbe in zelišča. Začinimo s soljo in belim poprom. Z rokami dobro premešamo vse sestavine. Nadev damo v hladilnik, dokler pripravljamo testo.

 

Za testo v skledi premešamo moki. Dodamo maslo in ga previdno razdrobimo z rokami v moki. V posodi do vretja segrejemo vodo, sol in svinjsko mast. Mešanico vlijemo v moko in premešamo z žlico. Ko je mešanica dovolj hladna za obdelavo, jo stresemo na pomokano površino in zamesimo v gladko testo.

 

Zdaj moramo biti čim bolj hitri (saj se bo hladnejše testo bolj drobilo). Odrežemo dve tretjini testa. Razvaljamo ga in položimo v pripravljeni pekač. Pustimo, da odvečno testo visi čez rob modla. Preverimo, da v testu ni lukenj in razpok. Preostalo testo razvaljamo za pokrov in prihranimo.

 

Nadev razporedimo v model, obložen s testom. Potlačimo ga in poravnamo.

 

Robove testa premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in pito pokrijemo s testenim pokrovom. Stisnemo robove, da bodo dobro tesnili, in lepo odrežemo odvečno testo. Pito po vrhu premažemo z razžvrkljanim rumenjakom. Na sredi testenega pokrova naredimo luknjo, skozi katero bo lahko izhajala para.

 

Model s pito postavimo pekač in pito pečemo 30 minut. Nato temperaturo v pečici znižamo na 160 °C/plinsko nastavimo na 3 in pečemo še uro in tri četrt.

 

Pito pustimo, da se povsem ohladi, preden jo vzamemo iz modla. Razrežemo jo na pladnju, da prestrežemo morebitne sokove. Pita naj bo sobne temperature, ko jo postrežemo.

            

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne