Opis

Priprava:

1. Suhe gobe namakamo v posodi z vročo vodo približno 10 do 15 minut. Precedimo in obdržimo vodo.

2. Testo za lazanje položimo v lonec z vročo slano vodo za 5 do 6 minut. Nato ga položimo na krožnik.

3. Čebulo olupimo in jo narežemo na tanke polmesece. Pražimo jih v ponvi, v katero smo dali 1 do 2 žlici olja, dokler se ne zmehča. Narežemo sveže in suhe gobe ter jih dodamo čebuli. Solimo in popramo. Dodamo olupljen paradižnik, ki smo ga narezali grobo. Dodamo vino in pomešamo. Ko vino izpari, dodamo pretlačen paradižnik in ščepec sladkorja.

4. V pekač položimo en sloj testa za lazanje. Po njem razporedimo sloj nadeva z gobami in vse pokrijemo z drugim slojem. Postopek ponavljamo in končamo s slojem testa. Po njem potresemo drobno nariban parmezan. Lazanjo pečemo v pečici na 220-240 stopinjah, dokler se ne obarvajo zlato.

sestavine

Sestavine

  • 50 g gob šitake
  • 100 g šampinjonov
  • 1 rdeča čebula
  • 100 ml belega vina
  • 1 paradižnik
  • 200 ml pretlačenega paradižnika
  • sladkor
  • bazilika
  • 50 g naribanega parmezana
  • 30 g svežih ali suhih lisičk
  • 20 g suhih gobanov
  • pol zavoja testa za lazanjo

Sorodni recepti