Vasine tortice

sestavine

  • Za testo:
  • 6 rumenjakov
  • 65 g sladkorja
  • 20 g moke
  • 80 g drobno mletih mandljev
  • 6 beljakov
  • Pomarančni sok za škropljenjе
  • Za orehovo kremo:
  • 125 g mleka
  • 260 g sladkorja
  • 200 g mletih orehov
  • 4 rumenjaki
  • Sok 1 pomaranče
  • Naribana pomarančna lupina 
  • 50 g temne čokolade (70%)
  • 150 g masla
  • Švicarska maslena krema:
  • 170 g beljakov (4-5 beljakov)
  • 250 g sladkorja
  • 1 ščepec soli

Priprava

  • S stoječim mešalnikom peneče zmešajte rumenjake in sladkor. V posodi združite moko in mlete mandlje. Suho mešanico previdno vmešajte med rumenjake.
  • Peneče umešajte beljake in vmešajte v rumenjake.
  • Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač obložite s peki papirjem. Vlijte testo in pecite približno 10 min.
  • Za pripravo orehove kreme zlijte v majhno ponev mleko, dodajte 200 g sladkorja in mešajte, dokler se sladkor ne stopi.
  • Dodajte mlete orehe. Med kuhanjem ves čas mešajte, dokler ne dobite goste kreme. Pustite, da se ohladi.
  • V ločeni posodi stepite rumenjake in 60 g sladkorja. Ko se orehova krema ohladi, jo zmešajte z mešanico rumenjakov in sladkorja. Na koncu dodajte 50 g stopljene temne čokolade. Dobro premešajte.
  • Stepajte maslo, dokler se ne speni. Posodo z orehovo kremo dajte v stoječi mešalnik in dodajte stepeno maslo. Stepajte, dokler ne dobite enakomerne mešanice.
  • Za pripravo maslene kreme dajte v posodo beljake, sladkor in ščepec soli. Posodo dajte na lonec, napolnjen z vodo, nad srednjo temperaturo in neprestano mešajte. Mešajte tudi, ko se je sladkor že stopil. Ko mešanica doseže temperaturo 65-68 stopinj, posodo odstavite. Mešanico stepajte v stoječem mešalniku toliko časa, da se posoda ohladi.
  • Sladico servirajte v kozarcu. Krogce iz testa dajte na dno kozarca, poškropite s pomarančnim sokom. Dodajte sloj orehove kreme in na vrh dajte masleno kremo.

Sorodni recepti

Poglej vse