Vaniljeva panakota s sadno omako

Želatino damo v skledo in jo prelijemo s hladno vodo. Namakamo jo 5-10 minut, tako dolgo, da se zmehča.

V veliki posodi zmešamo mleko, smetano, sladkor, vaniljeva semena in stroka.

Mešanico damo na ogenj in pustimo, da skoraj zavre. Odstavimo z ognja in dodamo ožeto želatino.

Pustimo, da se ohladi pri sobni temperaturi. Precedimo in zlijemo v majhne modelčke. Pomembno je, da med nalivanjem ves čas mešamo z metlico.

Panakoto damo v hladilnik in jo pustimo štiri ure, da se strdi.

Zamrznjene sadeže damo v posodo s sladkorjem, limoninim sokom in tremi žlicami vode.

Zreduciramo do gostega sirupa in precedimo skozi cedilnik, da odstranimo semena. Pokusimo in po potrebi dodamo limonin sok ali sladkor.

Da panakote dobimo iz modelčkov, modelčke na hitro potopimo v vročo vodo in jih poveznemo

Želatino damo v skledo in jo prelijemo s hladno vodo. Namakamo jo 5-10 minut, tako dolgo, da se zmehča.

V veliki posodi zmešamo mleko, smetano, sladkor, vaniljeva semena in stroka.

Mešanico damo na ogenj in pustimo, da skoraj zavre. Odstavimo z ognja in dodamo ožeto želatino.

Pustimo, da se ohladi pri sobni temperaturi. Precedimo in zlijemo v majhne modelčke. Pomembno je, da med nalivanjem ves čas mešamo z metlico.

Panakoto damo v hladilnik in jo pustimo štiri ure, da se strdi.

Zamrznjene sadeže damo v posodo s sladkorjem, limoninim sokom in tremi žlicami vode.

Zreduciramo do gostega sirupa in precedimo skozi cedilnik, da odstranimo semena. Pokusimo in po potrebi dodamo limonin sok ali sladkor.

Da panakote dobimo iz modelčkov, modelčke na hitro potopimo v vročo vodo in jih poveznemo

sestavine

  • Sestavine750 ml mleka 750 ml smetane 300 g sladkorja 2 stroka vanilje 5 listov želatine 1 kg zamrznjenih gozdnih sadežev 2 žlici sladkorja limonin sok

Priprava