Opis

 

Priprava:

1. Čokoladna krema: V večji posodi zmešamo smetano, mleko in polovico količine sladkorja. Zavremo. Rumenjake zmešamo s preostalim sladkorjem. Vročo mešanico v majhnih količinah postopoma dodajamo rumenjakom, pri tem pa neprestano mešamo. Vso zmes nato zlijemo nazaj v večjo posodo in kuhamo, dokler temperatura ne doseže 81 °C. Na koncu mešanico polijemo čez čokolado in jo dobro pretlačimo, da nastane krema. Počakamo, da se krema ohladi.

 

2. Biskvit: v mešalniku pri srednji hitrosti zmešamo rumenjake, beljake, sladkor in vanilijev strok. Dodamo moko in ponovno zmešamo. Testo odcedimo, zlijemo v sifon z dvema kartušama in dobro pretresemo. 

S sifonom napolnimo visoke papirnate kozarčke, ki smo jim preluknjali dno. Kozarčke postavimo v mikrovalovno pečico in testo pečemo 1 minuto.

 

3. Lešniki: v posodi segrejemo sladkor in vodo ter počakamo, da zavre. Dodamo lešnike in premešamo. Počakamo, da voda izpari. Dodamo ščepec soli. Ko tekočina izpari, karameli dodamo maslo in premešamo. Lešnike razporedimo po pekaču in počakamo, da se ohladijo.

 

4. S slaščičarsko vrečko na krožnik nadevamo nekaj kreme. Z nožem odstranimo testo iz kozarčkov. Testo razdrobimo in ga položimo na krožnik. Okrasimo s karameliziranimi lešniki in prepolovljenimi malinami. 

sestavine

Za čokoladno kremo

  • 250 g mleka
  • 250 g trdne smetane
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g rumenjakov
  • 50 g sladkorja

Za vanilijev biskvit

  • 120 g rumenjakov
  • 100 g beljakov
  • 60 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 0.5 vanilijevega stroka

Za karamelizirane lešnike

  • 300 g praženih lešnikov
  • 150 g sladkorja
  • 100 g vode
  • 15 g masla

Maline za dekoracijo