Vampi ala Porto
Priprava:
1. Skuhamo teletino, svinjsko glavo, uhlje, piščanca, klobaso, dimljeno klobaso in malo slanine.
2. Ločeno 45 do 60 minut kuhamo predhodno namočen fižol z narezanim korenjem in čebulo.
3. Ko je meso skuhano, ga takoj vzamemo ven in narežemo na kose. Juho, v kateri se je kuhalo, shranimo.
4. Čebulo narežemo in jo damo v ponev, v kateri sta žlica masti in lovorov list. Pustimo, da se malo duši in počasi dodajamo juho.
5. Začinimo s soljo, kuminom in peteršiljem. Dodamo fižol. Naj se skuha do konca.
6. Postrežemo v glineni posodi z rižem.
sestavine
- Sestavine1 kg vampov 1 kos teletine 150 g svinjskih uhljev 150 g slanine 150 g dimljene klobase 150 g mesa s svinjske glave 1 piščanec ali pol kokoši 1 kg fižola 2 korenja 2 veliki čebuli 1 velika žlica masti 1 vejica peteršilja 1 list lovorja sol in poper 1 majhna žlica kumina
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo