Vampi ala Porto

Priprava:

1. Skuhamo teletino, svinjsko glavo, uhlje, piščanca, klobaso, dimljeno klobaso in malo slanine.

2. Ločeno 45 do 60 minut kuhamo predhodno namočen fižol z narezanim korenjem in čebulo.

3. Ko je meso skuhano, ga takoj vzamemo ven in narežemo na kose. Juho, v kateri se je kuhalo, shranimo.

4. Čebulo narežemo in jo damo v ponev, v kateri sta žlica masti in lovorov list. Pustimo, da se malo duši in počasi dodajamo juho.

5. Začinimo s soljo, kuminom in peteršiljem. Dodamo fižol. Naj se skuha do konca.

6. Postrežemo v glineni posodi z rižem.

sestavine

  • Sestavine1 kg vampov 1 kos teletine 150 g svinjskih uhljev 150 g slanine 150 g dimljene klobase 150 g mesa s svinjske glave 1 piščanec ali pol kokoši 1 kg fižola 2 korenja 2 veliki čebuli 1 velika žlica masti 1 vejica peteršilja 1 list lovorja sol in poper 1 majhna žlica kumina

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse