Opis

Priprava:

1. Skuhamo teletino, svinjsko glavo, uhlje, piščanca, klobaso, dimljeno klobaso in malo slanine.

2. Ločeno 45 do 60 minut kuhamo predhodno namočen fižol z narezanim korenjem in čebulo.

3. Ko je meso skuhano, ga takoj vzamemo ven in narežemo na kose. Juho, v kateri se je kuhalo, shranimo.

4. Čebulo narežemo in jo damo v ponev, v kateri sta žlica masti in lovorov list. Pustimo, da se malo duši in počasi dodajamo juho.

5. Začinimo s soljo, kuminom in peteršiljem. Dodamo fižol. Naj se skuha do konca.

6. Postrežemo v glineni posodi z rižem.

sestavine

Sestavine

  • 1 kg vampov
  • 1 kos teletine
  • 150 g svinjskih uhljev
  • 150 g slanine
  • 150 g dimljene klobase
  • 150 g mesa s svinjske glave
  • 1 piščanec ali pol kokoši
  • 1 kg fižola
  • 2 korenja
  • 2 veliki čebuli
  • 1 velika žlica masti
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 list lovorja
  • sol in poper
  • 1 majhna žlica kumina

Sorodni recepti