V ponvi pečeni hlastač z beurre noisette

V ponvi pečeni hlastač z beurre noisette

Opis

Prečistimo 500 g neslanega masla. To naredimo tako, da ga počasi stopimo in ločimo maščobo od mlečnih ostankov. Maščobo vrnemo v čisto ponev.  

Krompir olupimo in v rezalniku obrežemo v popoln valj. Nato ves krompir narežemo na enako dolžino.

Krompir damo v prečiščeno maslo in pražimo na srednjem ognju, dokler se ne zmehča.

Obrežemo in začinimo ribo. Segrejemo ponev z debelim dnom, vlijemo olje in maslo ter pečemo ribo okrog tri minute. Shranimo jo na toplo.

Ponev damo na velik ogenj in vanjo 350 g masla. Segrevamo ga, dokler ne začne dobivati zlatorjave barve. Premešamo ga, dodamo kapre in peteršilj, na koncu pa sveže iztisnjen limonin sok po okusu in sol.

Prečistimo 500 g neslanega masla. To naredimo tako, da ga počasi stopimo in ločimo maščobo od mlečnih ostankov. Maščobo vrnemo v čisto ponev.  

Krompir olupimo in v rezalniku obrežemo v popoln valj. Nato ves krompir narežemo na enako dolžino.

Krompir damo v prečiščeno maslo in pražimo na srednjem ognju, dokler se ne zmehča.

Obrežemo in začinimo ribo. Segrejemo ponev z debelim dnom, vlijemo olje in maslo ter pečemo ribo okrog tri minute. Shranimo jo na toplo.

Ponev damo na velik ogenj in vanjo 350 g masla. Segrevamo ga, dokler ne začne dobivati zlatorjave barve. Premešamo ga, dodamo kapre in peteršilj, na koncu pa sveže iztisnjen limonin sok po okusu in sol.

sestavine

Sestavine

  • 10 filetov hlastača
  • 500 g masla
  • 10 krompirjev
  • 350 g masla
  • 2 skodelici nasekljanega peteršilja
  • 0.25 skodelice kaper
  • 3 limone
  • sok
  • sol in poper