V kruhu pečena svinjina

Priprava:

1. Uporabimo svinjsko meso s preverjenim poreklom živali iz naravne reje. Meso narežemo na kose. Čebulo in česen drobno narežemo.

2. V dobro segreto ponev vlijemo malo olja in meso hitro popražimo z vseh strani. Dodamo čebulo in česen ter pražimo še nekaj minut. Dodamo moko in ko začne cvrčati, vlijemo toliko jušne osnove, da pokrije meso. Dodamo vejici timijana in rožmarina ter lovorjev list. Ponev pokrijemo in meso dušimo 45 minut pri nizki temperaturi.

3. Zeleno in korenje olupimo ter narežemo na večje kocke. Šampinjone narežemo na četrtine, bete pa jim odrežemo. Cele šitake narežemo na četrtine (lahko uporabimo tudi druge vrste gob). Krompir olupimo in narežemo na četrtine.

4. Mesu odstranimo začimbe in dodamo narezano zelenjavo. Ko se skuha, dodamo smetano in drobno narezan peteršilj. Izcedimo limonov sok in premešamo.

5. Kmečki hlebec polnozrnatega kruha hitro segrejemo v pečici. Hlebcu odrežemo pokrov in izdolbemo mehko notranjost. Kruh nadevamo z dušeno svinjino in pokrijemo.

sestavine

  • 800 g svinjskega vratu 1 čebula 1 strok česna olje 1 žlica moke 2 litra piščančje jušne osnove 1 vejica rožmarina 1 vejica timijana 1 list lovorja 200 g zelene 3 korenčki 6 kosov krompirja 50 g šampinjonov 50 g gob šitake 300 g kisle smetane 1 šopek peteršilja sok ene limone 1 okrogli polnozrnati ali rženi hlebec

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse