V čokolado potopljene sladoledne lizike

V čokolado potopljene sladoledne lizike

Opis

Priprava

Iz hladilnika vzamemo vaniljev sladoled in z zajemalke za sladoled odstranimo šest kepic, preden se stopi. (Če hočete, lahko pripravite več). Kepice nataknemo na paličice za sladoled. Pazimo, da se sladoled ne stopi in da kepice ne izgubijo oblike. Ko naredimo kepice, jih damo v zamrzovalnik. V zamrzovalniku jih postimo od ene ure do enega dne.

 

V tri lonce vlijemo 2 do 3 prste vode in pustimo, da zavre. V lonce damo ognjevarne posode, da lahko kuhamo na pari. Če hočete, lahko uporabite posodo za kuhanje na pari. Pazimo, da posoda ne pride v stik z dnom, saj se bo čokolada sicer prismodila. Mlečno, temno in belo čokolado damo v ločene posode za kuhanje na pari. Ogenj zmanjšamo in pustimo, da se stopi.

 

V možnarju ločeno zdrobimo orehe, pistacije in koruzne kosmiče. Damo jih v ločene posode in razporedimo na ravno podlago.

 

Ko se čokolada stopi, iz zamrzovalnika vzamemo dobro zamrznjene kepice vaniljevega sladoleda in dve po dve povaljamo v beli čokoladi in koruznih kosmičih, v mlečni čokoladi in pistacijah ter v temni čokoladi in orehih. Kepice razporedimo na raven krožnik. Potrudite se vse to storiti, preden se sladoled stopi. Kepice sladoleda damo nazaj v zamrzovalnik in pustimo, da se hladijo še kakšno uro. Postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 500 g vaniljevega sladoleda
  • 150 g temne čokolade za preliv
  • 150 g mlečne čokolade za preliv
  • 150 g bele čokolade za preliv
  • 2 žlici orehov
  • popraženih in zdrobljenih v možnarju
  • 2 žlici pistacij
  • popraženih in zdrobljenih v možnarju
  • 2 žlici koruznih kosmičev
  • zdrobljenih
  • lesene paličice za sladoled

Sorodni recepti