Sorodna oddaja:Patijina mehiška mizaOglejte si jo: Sreda 28 Julij ob 13:00 | Sreda 28 Julij ob 13:30

Opis

Ulična salsa

Priprava

  1. Široko ponev segrejemo na srednjem ognju. Ko je vroča, pečemo rdeča čilija približno eno minuto, ali dokler lepo ne zadiši. Odstranimo z ognja.
  2. Paradižnike, tomatile, čilije jalapeños in česen damo v srednje veliko ponev. Prekrijemo z vodo in damo na srednje močan ogenj, nežno vremo približno 10 minut, dokler paradižnik in tomatili niso kuhani in kašasti, čiliji jalapeños pa se zmehčajo in spremenijo barvo.
  3. S penovko premestimo paradižnike, tomatile, čilije jalapeños in česen v mešalnik. Vmešamo čili, čebulo, koriander, kumino in sol ter mešamo do gladkega.
  4. Srednje veliko ponev damo na srednji ogenj. Ko se segreje, dodamo olje. Ko je olje vroče, dolijemo salso in jo napol pokrijemo s pokrovom. Kuhamo 4 do 5 minut, dokler se ne zgosti in se ne razvijejo okusi ter salsa potemni.

sestavine

  • 2 rdeča čilija, brez peclja, ali več po okusu
  • 0,7 kg ali približno 5 do 6 zrelih paradižnikov
  • 0,25 kg ali približno 4 tomatile, brez lupine in opranih
  • 1 do 2 čilija jalapeños ali po okusu
  • 1 strok česna
  • 2 žlici grobo nasekljane bele čebule
  • 1/2 skodelice grobo nasekljanega koriandra, listov in zgornjih stebel
  • 1/8 čajne žličke zmlete kumine
  • 3/4 čajne žličke soli ali po okusu
  • 1 žlica rastlinskega olja

Sorodni recepti