Čudoviti domači rakovi polpeti s pikantno črno omako
Recept je iz: Jamie Oliver
Krompir precedimo in pustimo v cedilu nekaj minut, da se posuši, nato pa ga vrnemo v lonec. Dodamo ščepec soli in popra ter meso rakov, nato pa pretlačimo s tlačilnikom za krompir. Na desko na drobno naribamo lupino ene limone, dodamo peteršilj, čili in mlado čebulo ter skupaj sekljamo do drobnega in hkrati mešamo.
Mešanico stresemo v lonec s krompirjevo mešanico in jo znova pretlačimo, dokler ne dobimo dobro premešane mase. Razdelimo jo na 12 delov, nato pa oblikujemo polpete. Postavimo jih v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč, da se strdijo.
Veliko ponev pristavimo na močen ogenj in vlijemo oljčno olje. Polovico polpetov položimo v ponev in jih na vsaki strani cvremo približno 2,5 minuti oziroma dokler ne pozlatijo, postanejo hrustljavi in so povsem pečeni. Ponovimo z drugo polovico polpetov.
Do črnega zapečeno zelenjavo pomešamo z narezano mlado čebulo in mešanico po želji nasekljamo na grobo ali do finega. Pokusimo jo, nato pa dodamo ščepec soli in popra, ekstra deviško oljčno olje in sok pol limone. Dodamo natrgane liste bazilike, vejice pa zavržemo. Sekljamo, dokler nismo zadovoljni s konsistenco.
Rakove polpete položimo na krožnik in prelijemo s slastno omako. Postrežemo s preprosto solato iz rukole z limoninim prelivom in s krhlji limone za ožemanje čez polpete.
sestavine
- Sestavine500 g olupljenega krompirja večje kose razpolovimo morska sol in sveže mleti poper oljčno olje 500 g mešanega belega in temnega mesa rakov (v razmerju 2 deleža temnega in 1 delež belega) 2 limoni nekaj vejic gladkolistnega peteršilja 0.5 svežega rdečega čilija 3 očiščene mlade čebuleSestavine za omako1 rdeča paprika narezana na četrtine in očiščena semen 10 češnjevih paradižnikov na vejici 1 sveži rdeči čili razpolovljen po dolžini in očiščen semen 1 mlada čebula očiščena in tanko narezana 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja nekaj vejic sveže bazilike
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo