TUNIZIJSKA PEČENA RACA

 

Priprava

1. Kožo celotne race prebodemo z vilicami ali majhnim nožem. Po njej potresemo pekočo papriko, kumin, koriandrova semena, kardamom, sol in poper. Olje segrejemo v velikem loncu na srednjem ognju in popečemo raco na vseh straneh. Raco vzamemo ven in jo damo v ognjevarno posodo, ki jo damo v pečico, segreto na 180 stopinj, za 25 do 30 minut oziroma dokler se me so ne zmehča in odstopa od kosti.

2. Čebulo in česen pražimo v ponvi, dokler čebula ne postekleni. Štiri do pet minut. Dodamo kumin, koriandrova semena, kardamom in papriko. Pražimo še eno minuto. Nato dodamo čili, rozine, mandlje in pinjole. Solimo in popramo. Dodamo žafran, lovorov list in narezan ingver. Zmes damo v ognjevarno posodo.

3. Riž popražimo v ponvi. Vlijemo osnovo in počakamo, da zavre, nato pa vse prelijemo v ponev z drugimi sestavinami.

4. Posodo pokrijemo in damo v pečico za 18 minut, dokler riž ne vpije tekočine.

5. Raco postrežemo na posteljici iz riža in po njej potresemo sveže nasekljan koriander ter peteršilj.

6. Pokapamo z limetinim sokom, oljčnim oljem in sirupom iz granatnega jabolka.

sestavine

  • Sestavine1 kg narezane race 0.25 skodelice olja 1 drobno nasekljana čebula 2.5 strok česna drobno nasekljan 1 žlička pekoče paprike 0.5 žličke popraženih in zmletih kuminovih semen 0.5 žličke popraženih in zmletih koriandrovih semen 1 žlička zmletih kardamomovih strokov 1 žlica rozin 0.25 skodelice mandljev 0.25 skodelice pinjol ščepec žafrana 1 lovorov list kos grobo nasekljanega ingverja 2.5 skodelice osnove sol in poper 2 skodelici rižaZa postrežbo sok ene limete 0.5 šopka koriandra 0.5 šopka peteršilja sirup iz granatnega jabolka

Priprava