Opis

Priprave

Dušena zelenjava:

Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine.

V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter ju pražimo približno 2 minuti.

Jajčevec narežemo na kockice, dodamo v ponev in pražimo 5 minut.

Bučko narežemo na kockice, dodamo v ponev in pražimo 5 minut do mehkega.

Paradižnik narežemo na kockice in dodamo v ponev.

Timijan osmukamo nad ponvijo.

Zelenjavo pokrijemo in dušimo približno 10 minut. Po potrebi dodamo malce vode.

 

Makaroni s tapenado iz oliv in tunine:

Makarone skuhamo po navodilih na embalaži.

Tunino damo v sito, da se odcedi.

S paličnim mešalnikom grobo zmeljemo olive z dobro žlico ekstra deviškega oljčnega olja in dobljeno pasto pomešamo s tunino.

Makarone odcedimo in pomešamo s tapenado iz oliv in tunine.

 

Postrežba:

Makarone razdelimo na krožnike in na sredino krožnika damo dušeno zelenjavo. Potresemo s parmezanom.

sestavine

Dušena zelenjava

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje za peko
  • 1 jajčevec
  • 1 bučka
  • 2 vejici timijana
  • 4 paradižniki
  • 50 g naribanega parmezana

Makaroni s tapenado iz oliv in tunine

  • 300 g večzrnatih makaronov
  • 2 pločevinki tunine
  • 200 g zelenih razkoščičenih oliv
  • ekstra deviško oljčno olje

Sorodni recepti