TUNIN TATAREC S SUHIMI PARADIŽNIKI IN BOBOM

TUNIN TATAREC S SUHIMI PARADIŽNIKI IN BOBOM

Opis

TUNIN TATAREC S SUHIMI PARADIŽNIKI IN BOBOM

Priprava

Priprava:

Bob očistimo in polovico na hitro popražimo v ponvi z nasekljano šalotko. Posolimo.

V namizni mešalnik damo sušene paradižnike, nasekljan čili, česen, dijonsko gorčico in oljčno olje. Dodamo poper in spasiramo.

Tuno narežemo na drobne kockice.

V mešalniku spasiramo popražen bob s šalotko, da dobimo fino kremo.

Tuno začinimo s paradižnikovim pirejem.

Rezine kruha popečemo na ponvi za žar, da postanejo hrustljave.

 

Tatarec postrežemo na bobovi kremi. Med dve plasti tatarca damo malo nasekljanega blanširanega boba, serviramo s popečenim kruhom in okrasimo s cvetovi koromača.

sestavine

  • 400 g sveže tune
  • 150 g sušenih paradižnikov
  • 2 sveža čilja
  • 1 strok česna
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • oljčno olje
  • šalotka 200 g
  • sol/poper
  • bob 150 g
  • kruh 500 g
  • sveži cvetovi koromača

Sorodni recepti