TUNIN TATAREC S SUHIMI PARADIŽNIKI IN BOBOM

TUNIN TATAREC S SUHIMI PARADIŽNIKI IN BOBOM

Opis

Priprava

Bob očistimo in polovico na hitro popražimo v ponvi z nasekljano šalotko. Posolimo.

V namizni mešalnik damo sušene paradižnike, nasekljan čili, česen, dijonsko gorčico in oljčno olje. Dodamo poper in spasiramo.

Tuno narežemo na drobne kockice.

V mešalniku spasiramo popražen bob s šalotko, da dobimo fino kremo.

Tuno začinimo s paradižnikovim pirejem.

Rezine kruha popečemo na ponvi za žar, da postanejo hrustljave.

 

Tatarec postrežemo na bobovi kremi. Med dve plasti tatarca damo malo nasekljanega blanširanega boba, serviramo s popečenim kruhom in okrasimo s cvetovi koromača.

 

sestavine

Sestavine

  • 400 g sveža tuna
  • 150 g posušenih paradižnikov
  • 2 sveža čilija
  • 1 strok česna
  • 1 žlica dijonska gorčica
  • oljčno olje
  • 200 g šalotke
  • sol/poper
  • 150 g bob
  • 500 g kruh
  • sveži cvetovi koromača