Opis

Tunintataki s solato iz alg vakame

Priprava

  1. V manjšo kozico dajte sake za kuhanje, mirin, sojino omako in sladkor ter jih kuhajte na srednji temperaturi 3 minute, da se malo pokuhajo. Dodajte kosmiče sušene palamide, zmešajte in precedite tekočino v večjo posodo. Dodajte česen in ingver.
  2. Segrejte ponev za žar, tuno premažite s sezamovim oljem in po njej potresite malo soli. Pecite tuno približno 30 sekund na vsaki strani, da se rahlo zlato obarva. Dajte jo v marinado in jo premaknite v hladilnik za 15 do 20 minut.
  3. Medtem namočite alge vakame za 10 do 20 minut v mlačni vodi. Odcedite jih in jih premaknite v skledo. Dodajte jim kumarico, redkvice in sojo v strokih. Zmešajte vse sestavine.
  4. Tuno vzemite iz marinade in jo razrežite prečno na vlakna na centimetrske rezine. Po krožniku razmažite majonezo in po njej razporedite rezine tune. Z žlico nadevajte na tuno solato in nekaj žlic marinade ter okrasite s šalotko in popečenimi sezamovimi semeni.

sestavine

  • 125 ml (½ skodelice) sakeja za kuhanje
  • 125 ml (½ skodelice) mirina
  • 125 ml (½ skodelice) manj slane sojine omake
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 10 g kosmičev sušene palamide
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1 strok česna, nasekljan
  • 2-centimetrski kos ingverja, nasekljan
  • 600 g filetov tune, obrezanih
  • ščepec soli
  • 30 g posušenih alg vakame
  • ¼ skodelice mlade soje v strokih (edamame)
  • 1 žlica sezamovih semen, popečenih, in še dodatna semena za okrasitev
  • 1 majhna kumara, narezana na trakove
  • 2 redkvi, nasekljani
  • 1 žlica majoneze
  • hrustljava šalotka, popečena sezamova semena za okrasitev

Sorodni recepti