Tropski sadeži s peno iz bele čokolade in kokosa

Tropski sadeži s peno iz bele čokolade in kokosa

sestavine

  • 1/2 ananasa, olupljenega, očiščenega in narezanega na 1 cm debele kolute
  • 2 manga, olupljena in narezana
  • 6 olupljenih in na pol prerezanih ličijev (brez koščice)
  • Kokosova pena
  • 1 1/2 listov želatine
  • 200 g grobo nasekljane bele čokolade
  • 165 ml kokosovega mleka
  • 300 ml smetane
  • Kokosov drobljenec
  • 30 g kokosove moke
  • lupinica 1 limete
  • Ingverjev sirup
  • 1 žlica neolupljenega in naribanega ingverja
  • 110 g sladkorja
  • semena 1 vaniljevega stroka

Priprava

  • Za peno želatino 5 minut namakajte v mrzli vodi, da se omehča. Čokolado dajte v ognjevarno skledo. V kozico zlijte kokosovo mleko, ga zavrite in prelijte čez čokolado. Občasno premešajte, da se čokolada stopi in dobite gladko zmes. Iz želatine stisnite odvečno vodo, jo dodajte k vroči kokosovi zmesi in mešajte, dokler se želatina ne raztopi. Površino pokrijte s plastično folijo in jo pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
  • V drugi skledi srednje stepite sladko smetano. Ne stepite je preveč. V ohlajeno kokosovo zmes vmešajte tretjino smetane. Vmešajte še eno tretjino in potem še eno. Prelijte v posodo, pokrijte in pustite v hladilniku 4-6 ur, še bolje čez noč.
  • Za drobljenec v ponev stresite kokosovo moko in jo na srednjem ognju pražite 4 minute, da postane zlatorjave barve. Ohladite in dodajte limetino lupinico.
  • Za sirup v manjši kozici zmešajte ingver, 250 ml vode, sladkor, vaniljev strok in semena. Zavrite, zmanjšajte in rahlo kuhajte še 15 minut, da nastane gost sirup. Odstranite vaniljev strok in ohladite.

Sorodni recepti

Poglej vse