TROPEZIJSKA TORTA Z VANILJEVO KREMO

TROPEZIJSKA TORTA Z VANILJEVO KREMO

Opis

TROPEZIJSKA TORTA Z VANILJEVO KREMO

Priprava

  1. Za maso v mešalniku zmešajte 360 g moke, 25 sladkorja in tri jajca. Dodajte 10 g pecilnega praška. Zmešajte vse, da nastane homogena masa.
  2. Dodajte 175 g neslanega masla na sobni temperaturi in dobro zmešajte. Odstranite in naj masa počiva, da se ji volumen dvakrat poveča.
  3. Ponovno pregnetite in dajte v okrogel pekač s premerom 20 cm, prekrit s papirjem za peko. Naj drugič naraste. Nežno premažite z jajcem in mlekom ter pecite v pečici med 20 do 25 minut na 170 stopinjah.
  4. Na ogenj pristavite kozico s 500 g polmastnega mleka in dva prerezana vaniljeva stroka. Ugasnite ogenj, posodo zaprite in naj se namaka 15 minut.
  5. V posodi zmešajte 100 g sladkorja s 40 g jedilnega škroba. Dodajte pet rumenjakov in dobro premešajte.
  6. To maso dodajte mleku z vaniljo, dodajte 50 g neslanega masla in pristavite na ogenj, da se zgosti. Naj se ohladi, prekrijte s prozorno folijo in postavite na hladno.
  7. Kremi dodajte 50 g stepene smetane. Torto prerežite na polovico in namažite z vaniljevo kremo.

sestavine

Za maso

  • 40 g polmastnega mleka
  • 10 g pecilnega praška
  • 360 g moke
  • 3 velika jajca
  • 25 g sladkorja
  • 7 g fino mlete soli
  • 175 neslanega masla (v kockah) na sobni temperaturi
  • 1 jajce
  • 40 g polmastnega mleka za premaz

 

Za vaniljevo kremo

  • 500 g polmastnega mleka
  • 2 vaniljeva stroka
  • 100 g sladkorja
  • 5 rumenjakov velikih jajc
  • 40 g jedilnega škroba
  • 50 g neslanega masla
  • 250 g stepene smetane s 35 % maščobe

Sorodni recepti