Trojno čokoladne kocke s kokosom
V posodi namiznega mešalnika zmešajte jajca, vaniljevo pasto in sladkor v prahu, da dobite peno. Primešajte moko, kakav v prahu in sol. Raztopite maslo in dodajte malo biskvitne zmesi, preden združite vse skupaj s preostalo maso.
Mešanico za biskvit prelijte v kvadraten pekač podložen s peki papirjem s stranicami 160 mm in pecite pri temperaturi 165 °C približno 30-35 minut (ventilator). Odstranite iz pečice, ohladite pri sobni temperaturi, preden ga pokrijete z plastični folijo in postavite v zamrzovalnik. Biskvit lahko hranite v zamrzovalniku nekaj tednov pred uporabo, a glejte, da je pred zamrzovanjem dobro zavit v folijo.
Maline, sladkor in glukozo položite v kozico in med mešanjem segrevajte do vrenja. Segrevajte, dokler ne doseže 103 °C ali pa če nimate termometra, preizkušajte marmelado tako, da majhno količino kapnete na ohlajeno ploščo, dokler ne dosežete mehke mastne teksture. To vam bo dalo idejo o tem, kakšna bo marmelada, ko bo ohlajena. Odstranite marmelado iz kozice in jo prelijte v skledo. Pokrijte s plastično folijo, ki se dotika površine. Če vas preganja čas, lahk uporabite marmelado iz trgovine. *
V kozici kuhajte sladkor, vodo, kakav v prahu in marmelado iz malin. Mešajte skupaj z mešalcem ali paličico. Ko se sestavine združijo, pustite, da se masa ohladi. Čokoladni sirup lahko pripravite do 4 dni vnaprej in shranite v hladilniku ali zamrzovalniku.
Kokosova prevleka
180 g kokosove moke
25 g kakavovega prahu
Zmešajte kokos in kakav v prahu tako, da ju drgnete skupaj z roko v skledi.
Sestavljanje sladice
Odstranite biskvit iz zamrzovalnika in obrusite zgornjo stran z nazobljenim nožem. Medtem ko je še vedno delno zamrznjen, ga razdelite na devet enakih delov, narežete z nazobčanim nožem. Z ročajem čajne žličke ustvarite luknjo v središču vsake kocke biskvita, vendar ne prevrtajte do dna kocke. Z žlico ali slaščičarsko vrečko napolnite luknjo do vrha s preostalo marmelado. Vsako napolnjeno kocko potopite v čokoladni namakalni sirup in nato takoj v kokosovo prevleko, tako da kokos pokriva vse strani. Kocke shranjujemo v nepredušni posodi pri sobni temperaturi približno dva dni.
sestavine
- Čokoladni biskvit235 g celih jajc 1 čajna žlička paste iz vanilijevih semen 125 g sladkorja v prahu 100 g navadne moke 20 g kakava v prahu 4 g soli 25 g nesoljenega maslaMarmelada iz malin140 g svežih ali zamrznjenih malin 115 g sladkorja v prahu 30 g tekoče glukozeČokoladni sirup za namakanje240 g sladkorja v prahu 240 ml vode 90 g kakava v prahu 40 g malinove marmeladeKokosova prevleka180 g kokosove moke 25 g kakava v prahu