Trojno čokoladne kocke s kokosom

Trojno čokoladne kocke s kokosom

Opis

V posodi namiznega mešalnika zmešajte jajca, vaniljevo pasto in sladkor v prahu, da dobite peno. Primešajte moko, kakav v prahu in sol. Raztopite maslo in dodajte malo biskvitne zmesi, preden združite vse skupaj s preostalo maso.

Mešanico za biskvit prelijte v kvadraten pekač podložen s peki papirjem s stranicami 160 mm in pecite pri temperaturi 165 °C približno 30-35 minut (ventilator). Odstranite iz pečice, ohladite pri sobni temperaturi, preden ga pokrijete z plastični folijo in postavite v zamrzovalnik. Biskvit lahko hranite v zamrzovalniku nekaj tednov pred uporabo, a glejte, da je pred zamrzovanjem dobro zavit v folijo.

Maline, sladkor in glukozo položite v kozico in med mešanjem segrevajte do vrenja. Segrevajte, dokler ne doseže 103 °C ali pa če nimate termometra, preizkušajte marmelado tako, da majhno količino kapnete na ohlajeno ploščo, dokler ne dosežete mehke mastne teksture. To vam bo dalo idejo o tem, kakšna bo marmelada, ko bo ohlajena. Odstranite marmelado iz kozice in jo prelijte v skledo. Pokrijte s plastično folijo, ki se dotika površine. Če vas preganja čas, lahk uporabite marmelado iz trgovine. *

V kozici kuhajte sladkor, vodo, kakav v prahu in marmelado iz malin. Mešajte skupaj z mešalcem ali paličico. Ko se sestavine združijo, pustite, da se masa ohladi. Čokoladni sirup lahko pripravite do 4 dni vnaprej in shranite v hladilniku ali zamrzovalniku.

 

Kokosova prevleka

180 g kokosove moke

25 g kakavovega prahu

Zmešajte kokos in kakav v prahu tako, da ju drgnete skupaj z roko v skledi.

 

Sestavljanje sladice

Odstranite biskvit iz zamrzovalnika in obrusite zgornjo stran z nazobljenim nožem. Medtem ko je še vedno delno zamrznjen, ga razdelite na devet enakih delov, narežete z nazobčanim nožem. Z ročajem čajne žličke ustvarite luknjo v središču vsake kocke biskvita, vendar ne prevrtajte do dna kocke. Z žlico ali slaščičarsko vrečko napolnite luknjo do vrha s preostalo marmelado. Vsako napolnjeno kocko potopite v čokoladni namakalni sirup in nato takoj v kokosovo prevleko, tako da kokos pokriva vse strani. Kocke shranjujemo v nepredušni posodi pri sobni temperaturi približno dva dni.


sestavine

Čokoladni biskvit

  • 235 g celih jajc
  • 1 čajna žlička paste iz vanilijevih semen
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 100 g navadne moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 4 g soli
  • 25 g nesoljenega masla

Marmelada iz malin

  • 140 g svežih ali zamrznjenih malin
  • 115 g sladkorja v prahu
  • 30 g tekoče glukoze

Čokoladni sirup za namakanje

  • 240 g sladkorja v prahu
  • 240 ml vode
  • 90 g kakava v prahu
  • 40 g malinove marmelade

Kokosova prevleka

  • 180 g kokosove moke
  • 25 g kakava v prahu