ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Trojno čokoladne kocke s kokosom

Ocena 0/5

V posodi namiznega mešalnika zmešajte jajca, vaniljevo pasto in sladkor v prahu, da dobite peno. Primešajte moko, kakav v prahu in sol. Raztopite maslo in dodajte malo biskvitne zmesi, preden združite vse skupaj s preostalo maso.

Mešanico za biskvit prelijte v kvadraten pekač podložen s peki papirjem s stranicami 160 mm in pecite pri temperaturi 165 °C približno 30-35 minut (ventilator). Odstranite iz pečice, ohladite pri sobni temperaturi, preden ga pokrijete z plastični folijo in postavite v zamrzovalnik. Biskvit lahko hranite v zamrzovalniku nekaj tednov pred uporabo, a glejte, da je pred zamrzovanjem dobro zavit v folijo.

Maline, sladkor in glukozo položite v kozico in med mešanjem segrevajte do vrenja. Segrevajte, dokler ne doseže 103 °C ali pa če nimate termometra, preizkušajte marmelado tako, da majhno količino kapnete na ohlajeno ploščo, dokler ne dosežete mehke mastne teksture. To vam bo dalo idejo o tem, kakšna bo marmelada, ko bo ohlajena. Odstranite marmelado iz kozice in jo prelijte v skledo. Pokrijte s plastično folijo, ki se dotika površine. Če vas preganja čas, lahk uporabite marmelado iz trgovine. *

V kozici kuhajte sladkor, vodo, kakav v prahu in marmelado iz malin. Mešajte skupaj z mešalcem ali paličico. Ko se sestavine združijo, pustite, da se masa ohladi. Čokoladni sirup lahko pripravite do 4 dni vnaprej in shranite v hladilniku ali zamrzovalniku.

 

Kokosova prevleka

180 g kokosove moke

25 g kakavovega prahu

Zmešajte kokos in kakav v prahu tako, da ju drgnete skupaj z roko v skledi.

 

Sestavljanje sladice

Odstranite biskvit iz zamrzovalnika in obrusite zgornjo stran z nazobljenim nožem. Medtem ko je še vedno delno zamrznjen, ga razdelite na devet enakih delov, narežete z nazobčanim nožem. Z ročajem čajne žličke ustvarite luknjo v središču vsake kocke biskvita, vendar ne prevrtajte do dna kocke. Z žlico ali slaščičarsko vrečko napolnite luknjo do vrha s preostalo marmelado. Vsako napolnjeno kocko potopite v čokoladni namakalni sirup in nato takoj v kokosovo prevleko, tako da kokos pokriva vse strani. Kocke shranjujemo v nepredušni posodi pri sobni temperaturi približno dva dni.


Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Iz oddaje: