Opis

Losos narežemo na majhne kocke. Hlastača narežemo na tanke rezine in ga damo v skledo. Prelijemo ga s sokom limet in limon. Razmerje naj bo  1/3 soka limete in 2/3 limoninega soka. Dodamo ščep soli in premešamo. Pokrijemo in pustimo v hladilniku vsaj štiri ure, še boljše pa je čez noč. Mariniranega hlastača razdelimo v dve skledi. Iz ene sklede izlijemo ves sok. V tej skledi bomo pripravili chevice espanola. Dodamo preostale sestavine za espanolo. Vrnemo v hladilnik.

Preostalo skledo napolnimo s sokom agrumov in vrnemo v hladilnik, da se marinira 30 minut.

Nato odlijemo odvečen limonin sok. Prihranimo ga eno žlico. V tej skledi bomo pripravili ika mato. Dodamo preostale sestavine za to jed. 

Pokusimo in dodamo sol, sok ali čili, če je potrebno.

Losos premešamo s preostalimi sestavinami. Na krožnik damo po žlico vsake vrste cevicheja. Okrasimo s krhlji limete in svežimi zelišči. 

sestavine

Sestavine

  • 850 g lososa
  • 1.7 kg filetov hlastača
  • 16 limon
  • sok

Ika mata

  • 1 rdeča čebula (drobno narezana)
  • 6 mladih čebul
  • 4 paradižniki
  • narezani
  • majhen šopek svežega peteršilja
  • nasekljanega
  • 1.5 sveža rdeča čilija
  • drobno nasekljana
  • 3 pločevinke kokosove smetane
  • sol in poper

Espanola

  • 3 šalotke
  • drobno nasekljane
  • 1 žlica kaper
  • 1 žlica malinovega kisa
  • oljčno olje
  • za pokapanje

Tahiti tartar

  • 1 redkev
  • narezana z rezalnikom
  • 1.5 manga
  • narezanega na drobne kocke
  • prgišče koriandrovih listov
  • 1 majhen rdeč čili
  • drobno nasekljan
  • 1 nasekljana mlada čebula
  • 3 limete
  • 3 sladki krompirji

Sorodni recepti