Trikrat pečen krompirček
Recept je iz: Mark Moriarty
Trikrat pečen krompirček
sestavine
- 4 veliki krompirji maris piper, olupljeni
- 3 l vode
- 150 g morske soli
- 1 l olja za cvrtje
Priprava
- Krompir narežite na enakomerne rezine, naj bodo enako velike, približno 2 cm x 7 cm.
- Vodo zavrite in solite, vanjo dajte rezine krompirja in kuhajte 4 minute, odstranite in položite na krpo ter dajte za 30 minut v hladilnik.
- Zagrejte olje v nizki ponvi na 140 stopinj. Dodajte rezine in pecite 4 minute, odstranite in položite na krpo ter dajte za 30 minut v hladilnik.
- Temperaturo povečajte na 200 stopinj, dodajte rezine in cvrite, da se zlato zapečejo, odstranite in ponudite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami