Trifle s češnjami in granatnimi jabolki

Trifle s češnjami in granatnimi jabolki

Opis

Priprava:

Za žele izcedimo sok enega granatnega jabolka.

Pripravimo želatino (sledimo navodilom proizvajalca). Segrejemo sladkor z vodo, da pripravimo sirup. Nato dodamo mešanico z želatino.

Odstranimo semena iz preostalih granatnih jabolk in odstranimo koščice češnjam. Biskvit narežemo na kocke v velikosti grižljaja. Nekaj češenj prihranimo za krašenje.

V kozarce razporedimo nekaj koščkov biskvita, nekaj češenj in semen granatnega jabolka. Prelijemo jih z želejem.

Kozarce damo v hladilnik za vsaj dve uri, dokler se žele ne strdi.

Za kremo damo smetano in vaniljev sladkor v posodo in ju stepamo nad majhnim ognjem, da se sladkor raztopi. Ko smetana zavre, jo odstavimo in dodamo razžvrkljane rumenjake.

Posodo vrnemo na ogenj in mešamo z metlico do želene gostote. Na koncu kremo precedimo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladi.

Preden postrežemo, ohlajeno kremo vlijemo v kozarce z želejem, okrasimo s češnjo in potresemo s semeni granatnega jabolka.

Priprava:
Za žele izcedimo sok enega granatnega jabolka.
Pripravimo želatino (sledimo navodilom proizvajalca). Segrejemo sladkor z vodo, da pripravimo sirup. Nato dodamo mešanico z želatino.
Odstranimo semena iz preostalih granatnih jabolk in odstranimo koščice češnjam. Biskvit narežemo na kocke v velikosti grižljaja. Nekaj češenj prihranimo za krašenje.
V kozarce razporedimo nekaj koščkov biskvita, nekaj češenj in semen granatnega jabolka. Prelijemo jih z želejem.
Kozarce damo v hladilnik za vsaj dve uri, dokler se žele ne strdi.
Za kremo damo smetano in vaniljev sladkor v posodo in ju stepamo nad majhnim ognjem, da se sladkor raztopi. Ko smetana zavre, jo odstavimo in dodamo razžvrkljane rumenjake. 
Posodo vrnemo na ogenj in mešamo z metlico do želene gostote. Na koncu kremo precedimo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladi. 
Preden postrežemo, ohlajeno kremo vlijemo v kozarce z želejem, okrasimo s češnjo in potresemo s semeni granatnega jabolka. 

sestavine

Sestavine

  • 2-3 granatna jabolka
  • 0.25 skodelice sladkorja
  • 1 skodelica vode
  • želatina v listih
  • 200 g svežih češenj
  • semena granatnega jabolka
  • nekaj rezin biskvita

Krema

  • 300 ml mastne sladke smetane
  • 100 g vaniljevega sladkorja (strok vanilje v kozarcu sladkorja)
  • 3 rumenjaki

Sorodni recepti