Tradicionalni tatarski biftek

Dodatne potrebščine: obroč premera10 cm

 

Priprava

Meso pustimo 30 minut v zamrzovalniku. Ohlajeno meso narežemo na enake trakove in te nasekljamo na drobno (a ne sme biti predrobno, tekstura mora biti vidna).

 

Narežemo kapre.

Šalotko olupimo in nasekljamo. Kumarice narežemo na drobno.

Odtrgamo liste peteršilja in jih drobno narežemo.

Tatarski biftek začinimo z rumenjakoma, oljčnim oljem, worcestrsko omako, gorčico, tabascom, paradižnikovo mezgo, solnim cvetom in poprom. Dodamo tri četrtine kumaric in tri četrtine kaper ter vse skupaj previdno premešamo. Kruh popečemo, da rahlo porjavi.

 

Postrežba

Četrtino tatarskega bifteka naložimo v obroč na krožniku. Obroč odstranimo in postopek ponovimo na drugih krožnikih. Okrasimo s peteršiljem, kumaricami in kaprami. Postrežemo s popečenim kruhom.

 

sestavine

  • Sestavine400 g bočnika 20 g kaper 1 šalotka 50 g kislih kumaric 0.5 šopka peteršilja 2 rumenjaka 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja 1 žlica worcesterske omake 1.5 dijonske gorčice nekaj kapljic tabasca 1 žlica paradižnikove mezge solni cvet sveže mleti črni poper 4 rezine svetlo rjavega kislega kruha

Priprava