Toskanski piškoti

Toskanski piškoti

Opis

Postopek

Pečico segrejte na 350 °C, s stojali v zgornji in spodnji tretjini. V srednje veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

V skledi električnega  mešalnika z lopatico približno 5 minut mešajte jajca in granuliran sladkor, dokler ne dobite svetle in goste mase. Dodajte pomarančno lupino in vanilijo. Postopoma gladko vmešajte mešanico z moko. Dodajte oreščke in suho sadje.

Testo razdelite na dva dela in v pekačih, obloženih s peki papirjem, oblikujte dva 20x10 centimetrska pravokotnika. Premažite z jajčnim beljakom in vsak pravokotnik potresite z eno jedilno žlico sladkorja v prahu.

Pecite 25 do 30 minut, med peko obrnite pekača, da se piškoti svetlo zlato zapečejo z vseh strani. Pustite 30 minut, da se ohladi. Temperaturo pečice zmanjšajte na 300 °C.

En pravokotnik prenesite na rezalno desko. Z nazobljenim nožem vrežite rahlo diagonalo v 1,2 centimetra debele rezine. Rezine porazdelite z narezano stranjo navzdol v pekače, obložene s peki papirjem.

Pecite 40 minut, med peko obrnite pekača, da se piškoti svetlo zlato zapečejo z vseh strani. Pustite, da se ohladi. Piškote lahko hranite do dva tedna v nepredušni posodi pri sobni temperaturi.

sestavine

Sestavine

  • 2.5 skodelice nebeljene večnamenske moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 3 velika jajca
  • 1 rahlo umešan jajčni beljak
  • 1.25 skodelice granuliranega sladkorja
  • drobno naribana lupina 1 pomaranče
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 skodelica rahlo praženih in grobo sesekljanih mandljev
  • 1 skodelica rahlo praženih pistacij
  • 1 skodelica nasekljanih suhih marelic
  • 0.75 skodelice nasekljanih suhih češenj
  • 2 jedilni žlici Sladkor v prahu za posip