Opis

Tortilje z zelenimi bučkami

Priprava

  1. Bučko naribajte v posodo, jo posolite in premešajte. V rokah previdno stiskajte naribano bučko, da odstranite odvečno vodo.  Odtisnjeno bučko preložite v čisto posodo in zavrzite odvečno vodo iz bučke.
  2. K bučki dodajte jajce in tapioka moko ter nežno mešajte z lopatko, da dobite lepo maso.
  3. Ponev enakomerno premažite z oljem ter na nizki temperaturi specite tortiljo na naslednji način. V segreto ponev prelijte maso iz bučk, z žlico poravnajte maso v tanko palačinko. Pecite približno eno minuto, da postane zlate barve. Tortiljo obrnite in pecite še približno 30 sekund.

sestavine

  • 1 velika naribana zelena bučka
  • 1 jajce
  • 1 žlica tapioka moke
  • 100g gob
  • 1 žlička masla
  • 1 strok naribanega česna
  • 1 čajna žlička oljčnega olja
  • Pest svežih zelišč po vaši izbiri
  • 1 žlica kisle smetane
  • Vejica koriandra za dekoracijo

Sorodni recepti