Tortilje s sladkim krompirjem in falafli s čičerko

Tortilje s sladkim krompirjem in falafli s čičerko

Opis

Tortilje s sladkim krompirjem in falafli s čičerko

Priprava

  1. Sladki krompir pecite na 180°C približno 30 – 40 minut oziroma da se zmehča. Naj se ohladi v olupku, nato ga olupite.
  2. Krompir zmešajte z vsem drugim in premešajte z vilicami.
  3. Oblikujte v 50-gramske kroglice in povaljajte v sezamovih semenih ter pecite 10-12 minut na 180°C.
  4. Omaka – zmešajte vse sestavine, da nastane gladka zmes.
  5. Tabule – zmešajte vse sestavine.
  6. Segrejte tortilje, z žlico naložite tabule in solato, falafle in omako ter pekočo omako in zvijte

sestavine

  • 700 g sladkega krompirja
  • 15 g mlete kumine
  • 15 g mletega koriandra
  • 5 g mletega cimeta
  • 10 g  na drobno nasekljanega peteršilja
  • 7 g pekoče paprike
  • Sok in lupinica polovice limone
  • 125 g moke
  • 1 strok česna (zdrobljenega)
  • 200 g čičerke (ročno pretlačene)
  • 10 g nasekljane mete
  • 50 g semen sezama, da povaljate v njih
  • Omaka
  • 100 g sezamove paste
  • 150 g jogurta
  • 1 limona (sok)
  • 15 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • Tabule
  • 200 g paradižnika (brez semen, narezanega na kocke)
  • 200 g kumare (brez semen, narezane na kocke)
  • 200 g kuhane kvinoje
  • 100ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 limoni (lupinica in sok)
  • 50 g nasekljanega peteršilja
  • 25 g nasekljane mete
  • Za serviranje
  • 6 tortilj
  • Pekoča omaka
  • Nasekljana solata

Sorodni recepti