Tortilja s krompirjem in zelenjavo v pečici

Tortilja s krompirjem in zelenjavo v pečici

Opis

Priprava:

1. Čebulo in česen drobno narežemo. Rdečo papriko razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na kockice. Por po dolgem prerežemo na dva dela, dobro operemo in narežemo na polkroge.

2. V ponvi na malo oljčnega olja dve minuti pražimo čebulo in česen. Dodamo špinačo in pražimo še štiri minute, dokler ne oveni. Špinačo prestavimo na krožnik.

3. V isto ponev vlijemo malo oljčnega olja in spečemo rezine krompirja, ki smo ga predhodno kuhali približno 15 minut. Dodamo papriko in por, premešamo in pečemo približno štiri minute.

4. Jajca ubijemo v skledo. Dodamo naribani sir in začinimo z nekaj soli ter popra.

5. Zelenjavi v ponvi dodamo že pripravljeno špinačo in premešamo. Jajčno mešanico enakomerno zlijemo po vsej zelenjavi. Tortiljo pečemo 8 do 10 minut. Za obračanje pripravimo velik krožnik nad ponvijo. Morebitne ostanke poberemo iz ponve, vlijemo malo oljčnega olja in tortiljo vrnemo, da se hitro popeče še z druge strani.

6. Za solato v skledi pomešamo rukolo, na obročke narezane olive in češnjev paradižnik, narezan na  polovice. Začinimo s soljo, z limonovim sokom in z oljčnim oljem ter dobro premešamo.

7. Kos tortilje iz zelenjave postrežemo s solato in kosom francoske štruce.

 

sestavine

Za tortiljo

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 por
  • oljčno olje
  • 500 g mlade špinače
  • 350 g skuhanega krompirja
  • 6 jajc
  • 100 g naribanega sira

Za solato

  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • 150 g rukole
  • 50 ml oljčnega olja
  • sok ene limone
  • 150 g koruze

Sorodni recepti