Opis

Tortilja iz zelene bučke

Priprava

  1. Bučko naribajte v posodo, posolite in premešajte.
  2. Z rokami previdno iztisnite odvečno vodo iz bučke. Ožeto bučko dajte v čisto posodo in zavrzite preostalo tekočino iz bučke.
  3. Dodajte jajce in tapioko ter nežno mešajte, da se sestavine povežejo in začnejo tvoriti testo.
  4. V ponev dajte malo oljčnega olja. Maso dajte v ponev, jo zgladite in na srednjem ognju počasi pecite. Pazite, da se ne zažge. Ko je tortilja na spodnji strani lepe zlatorumene barve, jo obrnite in popecite še na drugi strani. Postrezite z gobicami, ki ste jih na srednjem ognju popekli z maslom, oljčnim oljem, česnom in svežimi zelišči.

sestavine

  • 1 velika zelena bučka, drobno naribana
  • 1 jajce
  • 1 žlica moke tapioka
  • 100g gobic
  • 1 žlička masla
  • 1 strok česna, nariban
  • 1 žlička oljčnega olja
  • Pest nasekljanih svežih zelišč po vaši izbiri
  • 1 žlica kisle smetane
  • Vejica koriandra za serviranje

Sorodni recepti