Opis
Tortilja iz zelene bučke
Priprava
- Bučko naribajte v posodo, posolite in premešajte.
- Z rokami previdno iztisnite odvečno vodo iz bučke. Ožeto bučko dajte v čisto posodo in zavrzite preostalo tekočino iz bučke.
- Dodajte jajce in tapioko ter nežno mešajte, da se sestavine povežejo in začnejo tvoriti testo.
- V ponev dajte malo oljčnega olja. Maso dajte v ponev, jo zgladite in na srednjem ognju počasi pecite. Pazite, da se ne zažge. Ko je tortilja na spodnji strani lepe zlatorumene barve, jo obrnite in popecite še na drugi strani. Postrezite z gobicami, ki ste jih na srednjem ognju popekli z maslom, oljčnim oljem, česnom in svežimi zelišči.
sestavine
- 1 velika zelena bučka, drobno naribana
- 1 jajce
- 1 žlica moke tapioka
- 100g gobic
- 1 žlička masla
- 1 strok česna, nariban
- 1 žlička oljčnega olja
- Pest nasekljanih svežih zelišč po vaši izbiri
- 1 žlica kisle smetane
- Vejica koriandra za serviranje