Tortice z limeto in kokosom

Tortice z limeto in kokosom

Opis

Priprava:

1. Priprava osnove: stresite moko v skledo električnega mešalnika. Dodajte pecilni prašek, sladkor, jajca in smetano. Mešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte stopljeno maslo in ponovno premešajte. Segrejte pečico na 170 °C (ventilator). Z žlico na tanko razporedite maso po pekaču, obloženim s peki papirjem. Pecite 7 minut ali dokler ne dobi zlate barve.

 

2. Priprava polnila:namočite želatino v ledeno mrzlo vodo, da se zmehča. Segrejte mešanico vodeinsladkorja, dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte želatino, premešajte in pustite sirup, da se ohladi. Naribajte limetino lupino in stisnite sok iz 3 limet. Vmešajte v sirup. Pustite za 5 minut, potem pa ga precedite. Zlijte v pekač, obložen s prozorno folijo, in položite v hladilnik, da se zgosti.

 

3. Za pripravo pene:namočite želatino v hladno vodo, da se zmehča. Stepite smetano z električnim mešalnikom, pri čemer pazite, da ne postane preveč trda. Segrejte kokosov pire na srednjem ognju, dodajte želatino in premešajte, da se želatina stopi. Mešanico prelijte s stopljeno čokolado. Mešajte, da dobite enotno zmes. Preden dodate smetano, mora biti temperatura mešanice pod 30 °C, drugače ne bo več zračna. V kokosovo zmes vmešajtestepeno smetano.

 

4. Porazdelite peno v silikonske posodice (v obliki eklerjev) in jih napolnite samo do polovice. Z žlico dajte na peno nekaj limetinega polnila in prekrijte s preostalo peno. Položite v hladilnik, da se strdi.

 

5. Priprava glazure: namočite želatino v hladno vodo, da se zmehča. V lonec nalijte vodo, sladkor in glukozo in zavrite mešanico, nato pa odstranite z ognja. Dodajte želatino in dobro premešajte, da se raztopi. Dodajte slaščičarsko barvo in premešajte. Zmešajte belo čokolado in kondenzirano mleko v globoki posodi. Prelijte z vročim sladkornim sirupom. Pred uporabo segrejte glazuro na 35 °C.

 

6. Premaknitetortice (peno s sredico), ki so se strdile, iz hladilnika na žično stojalo, pod katerega ste položili peki papir. Prelijte jih z glazuro. Vsako tortico položite na osnovo, ki ste jo narezali s posebnim modelčkom v obliki eklerja, da je enake velikosti kot tortice. Okrasite s kokosovimi kosmiči in naribanimi limoninimi lupinicami. Ohladite tortice, preden jih postrežete.

 

sestavine

Za limonin biskvit

  • 110 g moke
  • 110 g sladkorja
  • 50 g sladke smetane
  • 50 g stopljenega masla
  • 2 jajci
  • 2 g pecilnega praška
  • Naribana lupinica dveh limon

Za limetino polnilo

  • 3 limete (lupinica in 150 g soka)
  • 150 g sladkorja
  • 75 g vode
  • 10 g želatine v lističih

Za peno

  • 190 g kokosovega pireja
  • 275 g bele čokolade
  • 5 g želatine v lističih
  • 340 g sladke smetane

Za sijočo glazuro

  • 200 g sladkorja
  • 100 g vode
  • 200 g glukoze
  • 140 g sladkega kondenziranega mleka
  • 14 g želatine v lističih
  • 200 g bele čokolade
  • 2 g bele slaščičarske barve

Za okrasitev

  • Kokosovi kosmiči
  • Limetin pire