TORTA Z ZAČIMBAMI S KREMO MLEČNE ČOKOLADE IN CVETOVI HIBISKUSA

TORTA Z ZAČIMBAMI S KREMO MLEČNE ČOKOLADE IN CVETOVI HIBISKUSA

sestavine

  • Za torto z začimbami:
  • 250 g moke
  • 15 g sladkorja
  • 2 g fino mlete soli
  • 5 g pecilnega praška
  • 10 g mešanice štirih začimb (muškatni orešček, cimet, kumina in črni poper)
  • Lupinica ene pomaranče
  • Lupinica ene limone
  • 125 g akacijevega medu
  • 125 ml temne melase
  • 125 ml polmastnega mleka
  • 50 g nesoljenega masla
  • 75 g nasekljanih praženih lešnikov
  • Za kremo mlečne čokolade s hibiskusom:
  • 100 ml polmastnega mleka
  • 15 g sušenih hibiskusovih cvetov
  • 100 ml smetane s 35 % maščobe
  • 300 g mlečne čokolade (čokoladne kapljice)
  • Sveža semena granatnega jabolka (za dekoracijo)
  • Temna čokolada po okusu

Priprava

  • Za čokoladno kremo postavite na ogenj posodo s 100 ml mleka. Ko se začne dvigovati para, dodajte 15 g suhih hibiskusovih cvetov. Pokrijte s pokrovom in pustite. Odstranite cvetove.
  • Dodajte 100 ml smetane in spet postavite na ogenj. Čez prelijte 300 g mlečne čokolade in zmešajte s paličnim mešalnikom.
  • Dajte na hladno za dve do tri ure, da masa postane kompaktna.
  • Za torto zmešajte 250 g moke, 10 g mešanice štirih začimb, 5 g pecilnega praška in 15 g sladkorja.
  • V loncu zmešajte 125 g akacijevega medu, 125 ml temne melase, 50 g masla, 125 ml polmastnega mleka, lupinico ene limone in lupinico ene pomaranče.
  • Lonec postavite na ogenj in neprestano mešajte. Ko se maslo popolnoma stopi, maso primešajte suhim sestavinam.
  • Dobro premešajte in dodajte 75 g praženih lešnikov. Maso razporedite na pekač, prekrit s papirjem za peko, in pecite 20 minut na 170 stopinjah.

Sorodni recepti

Poglej vse