TORTA Z ZAČIMBAMI S KREMO MLEČNE ČOKOLADE IN CVETOVI HIBISKUSA

TORTA Z ZAČIMBAMI S KREMO MLEČNE ČOKOLADE IN CVETOVI HIBISKUSA

Opis

TORTA Z ZAČIMBAMI S KREMO MLEČNE ČOKOLADE IN CVETOVI HIBISKUSA

Priprava

  1. Za čokoladno kremo postavite na ogenj posodo s 100 ml mleka. Ko se začne dvigovati para, dodajte 15 g suhih hibiskusovih cvetov. Pokrijte s pokrovom in pustite. Odstranite cvetove.
  2. Dodajte 100 ml smetane in spet postavite na ogenj. Čez prelijte 300 g mlečne čokolade in zmešajte s paličnim mešalnikom.
  3. Dajte na hladno za dve do tri ure, da masa postane kompaktna.
  4. Za torto zmešajte 250 g moke, 10 g mešanice štirih začimb, 5 g pecilnega praška in 15 g sladkorja.
  5. V loncu zmešajte 125 g akacijevega medu, 125 ml temne melase, 50 g masla, 125 ml polmastnega mleka, lupinico ene limone in lupinico ene pomaranče.
  6. Lonec postavite na ogenj in neprestano mešajte. Ko se maslo popolnoma stopi, maso primešajte suhim sestavinam.
  7. Dobro premešajte in dodajte 75 g praženih lešnikov. Maso razporedite na pekač, prekrit s papirjem za peko, in pecite 20 minut na 170 stopinjah.

 

sestavine

Za torto z začimbami:

  • 250 g moke
  • 15 g sladkorja
  • 2 g fino mlete soli
  • 5 g pecilnega praška
  • 10 g mešanice štirih začimb (muškatni orešček, cimet, kumina in črni poper)
  • Lupinica ene pomaranče
  • Lupinica ene limone
  • 125 g akacijevega medu
  • 125 ml temne melase
  • 125 ml polmastnega mleka
  • 50 g nesoljenega masla
  • 75 g nasekljanih praženih lešnikov

 

Za kremo mlečne čokolade s hibiskusom:

  • 100 ml polmastnega mleka
  • 15 g sušenih hibiskusovih cvetov
  • 100 ml smetane s 35 % maščobe
  • 300 g mlečne čokolade (čokoladne kapljice)
  • Sveža semena granatnega jabolka (za dekoracijo)
  • Temna čokolada po okusu

Sorodni recepti