Torta z rikoto, cimetom in orehi

Zemeljski okus torte, ki jo lahko pripravite v 1 uri. Odlična izbira za praznike!

sestavine

  • TORTA Z RIKOTO IN CIMETOM:
  • 2 jajci velikosti L
  • 2 rumenjaka
  • 125 g sladkorja
  • 40 g moke
  • 2 g cimeta v prahu
  • 5 g pecilnega praška
  • 250 g rikote
  • 30 g stopljenega nesoljenega masla
  • PRELIV ZA TORTO:
  • 80 g akacijevega medu
  • 30 ml vode
  • 1 cimetova palčka
  • orehi po občutku (za dekoracijo)

Priprava

  • 1. V posodi segrejte 30 ml vode, 80 g akacijevega medu in cimetovo palčko.
  • 2. Zmešajte dve jajci, dva rumenjaka in 125 g sladkorja. Dodajte 40 g moke, 5 g pecilnega praška in 2 g cimeta. Dobro pomešajte in dodajte 250 g rikote.
  • 3. Manjši količini mase primešajte 30 g stopljenega masla in oboje dodajte masi.
  • 4. Maso premaknite v posodo, ki ste jo prej premazali z maslom in pomokali. Pecite 15 minut na 170 stopinjah.
  • 5. Ko se torta ohladi, premažite torto s prelivom in okrasite z orehi.

Sorodni recepti

Poglej vse