Torta z limono in rikoto
Recept je iz: Antonio in Gennaro
Način priprave:
1. Listnato testo z valjarjem tanko razvaljamo in ga damo v model. Dobro pritisnemo ob stene in pustimo konce, da visijo preko.
2. V posodo damo maskarpone, rikoto in sladkor. Premešamo. Potem dodamo rumenjak in premešamo. Pomarančno lupino in rikoto narežemo na kocke.
3. V posodi stepemo beljak z malce sladkorja. Dodamo jih zmesi z rumenjaki in previdno premešamo s zajemalko.
4. Zmes zlijemo v model in naredimo debel rob s konci, ki jih nismo uporabili. Namažemo jih s stepenim rumenjakom. Torto pečemo 25 minut pri 180 do 200 °C.
5. Torto postrežemo z drobnimi pečenimi hruškami z malce sladkorja in vinom.
sestavine
- 400 g listnatega testa 1 limona naribana lupinaZa nadev300 g rikote 200 g maskarponeja 200 g divje limone ali kandirane limonove lupine 6 jajc 125 g sladkorja 1 rumenjak za premaz kandirana pomarančna lupina
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem