Torta z limono in rikoto

Način priprave:

1. Listnato testo z valjarjem tanko razvaljamo in ga damo v model. Dobro pritisnemo ob stene in pustimo konce, da visijo preko.

2. V posodo damo maskarpone, rikoto in sladkor. Premešamo. Potem dodamo rumenjak in premešamo. Pomarančno lupino in rikoto narežemo na kocke.

3. V posodi stepemo beljak z malce sladkorja. Dodamo jih zmesi z rumenjaki in previdno premešamo s zajemalko.

4. Zmes zlijemo v model in naredimo debel rob s konci, ki jih nismo uporabili. Namažemo jih s stepenim rumenjakom. Torto pečemo 25 minut pri 180 do 200 °C.

5. Torto postrežemo z drobnimi pečenimi hruškami z malce sladkorja in vinom.

sestavine

  • 400 g listnatega testa 1 limona naribana lupinaZa nadev300 g rikote 200 g maskarponeja 200 g divje limone ali kandirane limonove lupine 6 jajc 125 g sladkorja 1 rumenjak za premaz kandirana pomarančna lupina

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse