Torta z limeto in kokosom
Recept je iz: Sara La Fountain
Priprava:
Maslo stopimo in ga pomešamo z zdrobljenimi piškoti. Maslo in piškote moramo dobro premešati. Mešanico položimo v namaščen pekač in jo pečemo na 200 stopinjah približno 20 minut. Pomešamo vse sestavine za nadev in jih dobro premešamo. Mešanico razporedimo po podlagi in pečemo na 150 stopinjah približno 20 do 30 minut. Torto položimo v hladilnik in jo v njem pustimo čez noč.
Smetano stepemo in dodamo druge sestavine, da naredimo preliv. Preliv razporedimo po ohlajeni torti. Sadje olupimo in narežemo ter ga razporedimo po vrhu. Uživajte.
sestavine
- Podlaga400 g polnozrnatih piškotov 175 g maslaNadev0.25 dcl limoninega soka 0.25 dcl limetinega soka 4.25 dcl kondenziranega mleka 1 dcl kokosovega mleka 8 dcl rumenjakovGlazura3.5 dcl smetane 2 žlici mascarponeja 0.5 žlice limetine lupinice 0.5 žlice limoninega soka 2 žlici vaniljevega sladkorja 2 žlici sladkorjaPreliv1 mango 500 g jagod 2 kivija
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem