Torta z jabolki in marcipanom
Recept je iz: Sara La Fountain
Maslo in trsni sladkor zmešamo v gladko kremo. Vmešamo cimet in moko. Damo v hladilnik, da se strdi.
Jabolka olupimo in narežemo na kockice.
Namastimo in pomokamo model za torto s snemljivim obodom. V model razporedimo
testo. Nanj zlijemo polovico nadeva, narezana jabolka in koščke marcipana. Torto
pečemo pri
Za preliv zmešamo javorjev sirup in sladkor. Torto okrasimo s pomočjo dresirne vrečke. Počakamo, da se preliv strdi, nato torto postrežemo.
sestavine
- Sestavine4 jabolka 30-50 g rjavega marcipanaOsnova200 g masla 3 dl sladkorja 200 g kisle smetane 1 žlica pecilnega praška ščep sode bikarbone ščep soli 1-2 žlički cimetaNadev 3-4 žlice masla 1 dl trsnega sladkorja 1-2 žlički cimeta 1-2 dl mokeOkras1 dl javorjevega sirupa 2 dl sladkorja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem