Torta z jabolki in marcipanom
Priprava

V mešalniku stepemo maslo in sladkor. Dodamo vsako jajce posebej in ves čas mešamo. Vmešamo kislo smetano. Dodamo preostale sestavine in premešamo.

Maslo in trsni sladkor zmešamo v gladko kremo. Vmešamo cimet in moko. Damo v hladilnik, da se strdi.

Jabolka olupimo in narežemo na kockice. Namastimo in pomokamo model za torto s snemljivim obodom. V model razporedimo testo. Nanj zlijemo polovico nadeva, narezana jabolka in koščke marcipana. Torto pečemo pri 180 stopinjah Celzija 40-50 minut.

Za preliv zmešamo javorjev sirup in sladkor. Torto okrasimo s pomočjo dresirne vrečke. Počakamo, da se preliv strdi, nato torto postrežemo.

sestavine

  • Sestavine4 jabolka 30-50 g rjavega marcipanaOsnova200 g masla 3 dl sladkorja 200 g kisle smetane 1 žlica pecilnega praška ščep sode bikarbone ščep soli 1-2 žlički cimetaNadev 3-4 žlice masla 1 dl trsnega sladkorja 1-2 žlički cimeta 1-2 dl mokeOkras1 dl javorjevega sirupa 2 dl sladkorja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse