Torta z jabolki in marcipanom

Torta z jabolki in marcipanom

Opis

Priprava

V mešalniku stepemo maslo in sladkor. Dodamo vsako jajce posebej in ves čas mešamo. Vmešamo kislo smetano. Dodamo preostale sestavine in premešamo.

Maslo in trsni sladkor zmešamo v gladko kremo. Vmešamo cimet in moko. Damo v hladilnik, da se strdi.

Jabolka olupimo in narežemo na kockice. Namastimo in pomokamo model za torto s snemljivim obodom. V model razporedimo testo. Nanj zlijemo polovico nadeva, narezana jabolka in koščke marcipana. Torto pečemo pri 180 stopinjah Celzija 40-50 minut.

Za preliv zmešamo javorjev sirup in sladkor. Torto okrasimo s pomočjo dresirne vrečke. Počakamo, da se preliv strdi, nato torto postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 4 jabolka
  • 30-50 g rjavega marcipana

Osnova

  • 200 g masla
  • 3 dl sladkorja
  • 200 g kisle smetane
  • 1 žlica pecilnega praška
  • ščep sode bikarbone
  • ščep soli
  • 1-2 žlički cimeta

Nadev

  • 3-4 žlice masla
  • 1 dl trsnega sladkorja
  • 1-2 žlički cimeta
  • 1-2 dl moke

Okras

  • 1 dl javorjevega sirupa
  • 2 dl sladkorja

Sorodni recepti