Torta z ingverjevo kremo
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- INGVERJEV BISKVIT:
- 100 g masla
- 1 žlica mletega ingverja
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 100 g moke
- INGVERJEVA KREMA:
- 4 -cm košček ingverja
- 300 ml mleka
- 60 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- 3 listi želatine
- 300 ml smetane
- STEPENA SMETANA:
- 300 ml smetane
- 60 g sladkorja
- OBLOGA:
- 1 mango
- 1 kivi
- 200 g ananasa
- 2 žlici ananasove marmelade
- 2 vejici mete
- 1 mango
- 1 kivi
- 200 g ananasa
- 2 žlici ananasove marmelade
- 2 vejici mete
- DRUGO:
- model s snemljivim dnom premera 25 cm
- celofan
- papir za peko
- dresirna vrečka z gladkim nastavkom
Priprava
- 1. Ingverjev biskvit:
- Maslo penasto stepemo z ingverjem in sladkorjem, nato dodamo vsako jajce posebej. Vmešamo moko, da dobimo gladko testo. Pečico segrejemo na 170 ºC. Namastimo model in ga obložimo s papirjem za peko. Testo vlijemo v model in ga pečemo okrog 20 minut do zlatorjave barve. Namastimo kozarec in ga položimo z robovi navzdol na sredino biskvita. Ohladimo ga v zamrzovalniku.
- 2. Ingverjeva krema:
- Stene modla obložimo s celofanom. Ingver olupimo in naribamo. Dodamo ga v mleko in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se okusi prepletejo. Rumenjake stepemo s sladkorjem. Prelijemo jih z ingverjevim mlekom. Premešamo in kozico vrnemo na ogenj. Kuhamo, vendar ne pustimo zavreti. Namočeno želatino razpustimo v ingverjevi omaki. Smetano stepamo, dokler ni gosta kot jogurt. Ingverjevo kremo precedimo. Hladimo jo v ledeno hladni vodi, dokler se ne začne gostiti. Vmešamo stepeno smetano. Ingverjevo kremo zlijemo na ohlajen biskvit s kozarcem. Vse skupaj pustimo v hladilniku vsaj dve uri. Kozarec previdno odstranimo iz kreme in odstranimo obod modla.
- 3. Stepena smetana:
- Smetano stepamo s sladkorjem, dokler ne postane čvrsta. Z njo napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom. Smetano nabrizgamo okrog zunanjega roba torte in okrog luknje na sredi.
- Tropsko sadje
- Olupimo mango in kivi. Mango, kivi in ananas narežemo na kocke. Sadje premešamo z ananasovo marmelado. Z njim napolnimo vdolbino v ingverjevi kremi in okrasimo z meto.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Torta z jabolki, limeto in vetrci
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Čoko-pekan torta v ponvi
Recepti Mary Berry
Izvrstna čokoladna torta s pralinami
Recepti Curtis Stone
Čokoladne tortice brez moke s stepeno smetano in malinami
Recepti Donal Skehan
Irska jabolčna torta s slanim karamelom
Recepti Donal Skehan
Popolna rojstnodnevna torta z mrvicami
Recepti Lora in Stoyan
Cheesecake z limeto in belo čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Kavna ledena torta
Recepti Martha Stewart
Sadne tortice