Torta z ingverjevo kremo

Torta z ingverjevo kremo

Opis

Priprava :

Ingverjev biskvit
Maslo penasto stepemo z ingverjem in sladkorjem, nato dodamo vsako jajce posebej. Vmešamo moko, da dobimo gladko testo. Pečico segrejemo na 170 ºC. Namastimo model in ga obložimo s papirjem za peko. Testo vlijemo v model in ga pečemo okrog 20 minut do zlatorjave barve. Namastimo kozarec in ga položimo z robovi navzdol na sredino biskvita. Ohladimo ga v zamrzovalniku.


Ingverjeva krema
Stene modla obložimo s celofanom. Ingver olupimo in naribamo. Dodamo ga v mleko in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se okusi prepletejo. Rumenjake stepemo s sladkorjem. Prelijemo jih z ingverjevim mlekom. Premešamo in kozico vrnemo na ogenj. Kuhamo, vendar ne pustimo zavreti. Namočeno želatino razpustimo v ingverjevi omaki. Smetano stepamo, dokler ni gosta kot jogurt. Ingverjevo kremo precedimo. Hladimo jo v ledeno hladni vodi, dokler se ne začne gostiti. Vmešamo stepeno smetano. Ingverjevo kremo zlijemo na ohlajen biskvit s kozarcem. Vse skupaj pustimo v hladilniku vsaj dve uri. Kozarec previdno odstranimo iz kreme in odstranimo obod modla.

Stepena smetana

Smetano stepamo s sladkorjem, dokler ne postane čvrsta. Z njo napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom. Smetano nabrizgamo okrog zunanjega roba torte in okrog luknje na sredi.

Tropsko sadje
Olupimo mango in kivi. Mango, kivi in ananas narežemo na kocke. Sadje premešamo z ananasovo marmelado. Z njim napolnimo vdolbino v ingverjevi kremi in okrasimo z meto.

sestavine

Ingverjev biskvit

  • 100 g masla
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 100 g moke

Ingverjeva krema

  • 4 -cm košček ingverja
  • 300 ml mleka
  • 60 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 3 listi želatine
  • 300 ml smetane

Stepena smetana

  • 300 ml smetane
  • 60 g sladkorja

Obloga

  • 1 mango
  • 1 kivi
  • 200 g ananasa
  • 2 žlici ananasove marmelade
  • 2 vejici mete
  • 1 mango
  • 1 kivi
  • 200 g ananasa
  • 2 žlici ananasove marmelade
  • 2 vejici mete

Drugo:

  • Model s snemljivim dnom
  • premera 25 cm
  • celofan
  • papir za peko
  • dresirna vrečka z gladkim nastavkom

Sorodni recepti