Torta z ingverjevo kremo

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • INGVERJEV BISKVIT:
  • 100 g masla
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 100 g moke
  • INGVERJEVA KREMA:
  • 4 -cm košček ingverja
  • 300 ml mleka
  • 60 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 3 listi želatine
  • 300 ml smetane
  • STEPENA SMETANA:
  • 300 ml smetane
  • 60 g sladkorja
  • OBLOGA:
  • 1 mango
  • 1 kivi
  • 200 g ananasa
  • 2 žlici ananasove marmelade
  • 2 vejici mete
  • 1 mango
  • 1 kivi
  • 200 g ananasa
  • 2 žlici ananasove marmelade
  • 2 vejici mete
  • DRUGO:
  • model s snemljivim dnom premera 25 cm
  • celofan
  • papir za peko
  • dresirna vrečka z gladkim nastavkom

Priprava

  • 1. Ingverjev biskvit:
  • Maslo penasto stepemo z ingverjem in sladkorjem, nato dodamo vsako jajce posebej. Vmešamo moko, da dobimo gladko testo. Pečico segrejemo na 170 ºC. Namastimo model in ga obložimo s papirjem za peko. Testo vlijemo v model in ga pečemo okrog 20 minut do zlatorjave barve. Namastimo kozarec in ga položimo z robovi navzdol na sredino biskvita. Ohladimo ga v zamrzovalniku.
  • 2. Ingverjeva krema:
  • Stene modla obložimo s celofanom. Ingver olupimo in naribamo. Dodamo ga v mleko in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se okusi prepletejo. Rumenjake stepemo s sladkorjem. Prelijemo jih z ingverjevim mlekom. Premešamo in kozico vrnemo na ogenj. Kuhamo, vendar ne pustimo zavreti. Namočeno želatino razpustimo v ingverjevi omaki. Smetano stepamo, dokler ni gosta kot jogurt. Ingverjevo kremo precedimo. Hladimo jo v ledeno hladni vodi, dokler se ne začne gostiti. Vmešamo stepeno smetano. Ingverjevo kremo zlijemo na ohlajen biskvit s kozarcem. Vse skupaj pustimo v hladilniku vsaj dve uri. Kozarec previdno odstranimo iz kreme in odstranimo obod modla.
  • 3. Stepena smetana:
  • Smetano stepamo s sladkorjem, dokler ne postane čvrsta. Z njo napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom. Smetano nabrizgamo okrog zunanjega roba torte in okrog luknje na sredi.
  • Tropsko sadje
  • Olupimo mango in kivi. Mango, kivi in ananas narežemo na kocke. Sadje premešamo z ananasovo marmelado. Z njim napolnimo vdolbino v ingverjevi kremi in okrasimo z meto.

Sorodni recepti

Poglej vse