Opis

Način priprave:

1. Karameliziramo sladkor za krokant in dodamo orehe. Premešamo in zlijemo karamel

na desko, prekrito s papirjem za peko. Ko se krokant ohladi, ga zdrobimo v možnarju.

2. Jajca in sladkor penasto vmešamo. Začinimo z vaniljo.

3. V drugi posodi dobro zamešamo maslo s sladkorjem v prahu.

4. Kremi pomešamo in dodamo kakav.

5. Vmešamo mleko in konjak. Piškote narežemo na kose in poškropimo z mlekom.

6. Pomešamo jih s kremo in na koncu dodamo krokant. Vse previdno premešamo.

7. Pripravljeno zmes zlijemo v tortni model s pomičnim obročem. Površino zgladimo in pustimo

torto v hladilniku 1 dan, da se strdi in poveže.

8. Pred postrežbo odstranimo obroč in okrasimo po želji.

sestavine

  • 300 g piškotov
  • 45 ml svežega mleka
  • 4 žlice konjaka
  • 250 g zmehčanega masla
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 3 žlice kakava
  • 2 vaniliji

Za krokant

  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica zdrobljenih orehov

Sorodni recepti