Torta „Vivace“
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. Karameliziramo sladkor za krokant in dodamo orehe. Premešamo in zlijemo karamel
na desko, prekrito s papirjem za peko. Ko se krokant ohladi, ga zdrobimo v možnarju.
2. Jajca in sladkor penasto vmešamo. Začinimo z vaniljo.
3. V drugi posodi dobro zamešamo maslo s sladkorjem v prahu.
4. Kremi pomešamo in dodamo kakav.
5. Vmešamo mleko in konjak. Piškote narežemo na kose in poškropimo z mlekom.
6. Pomešamo jih s kremo in na koncu dodamo krokant. Vse previdno premešamo.
7. Pripravljeno zmes zlijemo v tortni model s pomičnim obročem. Površino zgladimo in pustimo
torto v hladilniku 1 dan, da se strdi in poveže.
8. Pred postrežbo odstranimo obroč in okrasimo po želji.
sestavine
- 300 g piškotov 45 ml svežega mleka 4 žlice konjaka 250 g zmehčanega masla 4 žlice sladkorja v prahu 5 jajc 100 g sladkorja 3 žlice kakava 2 vanilijiZa krokant1 skodelica sladkorja 1 skodelica zdrobljenih orehov
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem