Torta „Vivace“

Način priprave:

1. Karameliziramo sladkor za krokant in dodamo orehe. Premešamo in zlijemo karamel

na desko, prekrito s papirjem za peko. Ko se krokant ohladi, ga zdrobimo v možnarju.

2. Jajca in sladkor penasto vmešamo. Začinimo z vaniljo.

3. V drugi posodi dobro zamešamo maslo s sladkorjem v prahu.

4. Kremi pomešamo in dodamo kakav.

5. Vmešamo mleko in konjak. Piškote narežemo na kose in poškropimo z mlekom.

6. Pomešamo jih s kremo in na koncu dodamo krokant. Vse previdno premešamo.

7. Pripravljeno zmes zlijemo v tortni model s pomičnim obročem. Površino zgladimo in pustimo

torto v hladilniku 1 dan, da se strdi in poveže.

8. Pred postrežbo odstranimo obroč in okrasimo po želji.

sestavine

  • 300 g piškotov 45 ml svežega mleka 4 žlice konjaka 250 g zmehčanega masla 4 žlice sladkorja v prahu 5 jajc 100 g sladkorja 3 žlice kakava 2 vanilijiZa krokant1 skodelica sladkorja 1 skodelica zdrobljenih orehov

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse