Opis

Čokoladni biskvit

Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo stopimo. Penasto stepemo jajca in sladkor. Presejemo moko in kakav ter ju v dveh rundah previdno vmešamo v stepena jajca. Primešamo stopljeno maslo. Testo vlijemo v tortni model s snemljivim dnom, ki smo ga pred tem namastili in obložili s papirjem za peko. Biskvit pečemo okrog 20 minut in ga pustimo, da se ohladi.

Čokoladni ganaš za trufel

Zavremo mleko s smetano za stepanje. Nasekljamo čokolado in jo prelijemo z vročim mlekom in smetano. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega ganaša. V ganašu stopimo maslo in pustimo, da se ohladi.

Italijanski beljakov sneg

Beljake stepamo z malo sladkorja, dokler ne dobimo trdega snega. Zavremo vodo s preostalim sladkorjem do temperature 121 ºC. Sirup vlijemo v beljake in stepamo, dokler zmes ne postane trda in skoraj hladna. Sneg postopoma vmešamo v ganaš.

Vodoravno prepolovimo čokoladni biskvit. Plast čokoladnega ganaša namažemo po spodnjem biskvitu, nato ga prekrijemo z zgornjim biskvitom. Robove in zgornjo stran premažemo z ganašem in obložimo s čokoladnimi mrvicami. Preostali ganaš damo v dresirno vrečko z okroglim nastavkom in na torto napišemo besedo "trufel". Torto pustimo v zamrzovalniku okrog 30 minut, da se strdi, in potresemo s kakavom v prahu.

Dodatni pripomočki

Plastična folija, tortni model s snemljivim dnom premera 24 cm, termometer, kakav v prahu za posipanje.



Čokoladni biskvit

Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo stopimo. Penasto stepemo jajca in sladkor. Presejemo moko in kakav ter ju v dveh rundah previdno vmešamo v stepena jajca. Primešamo stopljeno maslo. Testo vlijemo v tortni model s snemljivim dnom, ki smo ga pred tem namastili in obložili s papirjem za peko. Biskvit pečemo okrog 20 minut in ga pustimo, da se ohladi.

Čokoladni ganaš za trufel

Zavremo mleko s smetano za stepanje. Nasekljamo čokolado in jo prelijemo z vročim mlekom in smetano. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega ganaša. V ganašu stopimo maslo in pustimo, da se ohladi.

Italijanski beljakov sneg

Beljake stepamo z malo sladkorja, dokler ne dobimo trdega snega. Zavremo vodo s preostalim sladkorjem do temperature 121 ºC. Sirup vlijemo v beljake in stepamo, dokler zmes ne postane trda in skoraj hladna. Sneg postopoma vmešamo v ganaš.

Vodoravno prepolovimo čokoladni biskvit. Plast čokoladnega ganaša namažemo po spodnjem biskvitu, nato ga prekrijemo z zgornjim biskvitom. Robove in zgornjo stran premažemo z ganašem in obložimo s čokoladnimi mrvicami. Preostali ganaš damo v dresirno vrečko z okroglim nastavkom in na torto napišemo besedo "trufel". Torto pustimo v zamrzovalniku okrog 30 minut, da se strdi, in potresemo s kakavom v prahu.

Dodatni pripomočki

Plastična folija, tortni model s snemljivim dnom premera 24 cm, termometer, kakav v prahu za posipanje

sestavine

Biskvit

  • 50 g masla
  • 6 jajc
  • 190 g sladkorja
  • 190 g moke
  • 1 žlica kakava v prahu

Ganaš

  • 75 ml mleka
  • 75 ml smetane za stepanje
  • 250 g temne čokolade
  • 120 g zmehčanega masla

Sneg

  • 3 beljaki
  • 250 g sladkorja
  • 75 ml vode

Dodatno

  • 200 g mrvic iz temne čokolade

Sorodni recepti