Torta s tremi vrstami čokolade
Priprava:

Čokoladne kekse zmeljemo v multipraktiku. Primešamo stopljeno maslo. Zmes stresemo v majhen model za torto, obložen s papirjem za peko. (Torta bo višja. Če uporabimo večji model za torte, podvojimo količino sestavin.) S prsti potlačimo zmes in zgladimo površino. Podlago iz keksov damo v hladilnik za 30 minut.

 

Nadev:  vodo zlijemo v skledo in vanjo stresemo mleto želatino. Kremni sir Philadelphia in sladkor stepemo v gladko kremo. Prilijemo mleko in mešamo. Kremno mešanico razdelimo na tri dele, ki jih damo v tri sklede. Želatino raztopimo v vodni kopeli. V ločenih posodah v mikrovalovki stopimo mlečno, temno in belo čokolado. Vsaki vrsti stopljene čokolade dodamo en del kremne mešanice. Želatino razdelimo na tri dele in jo vmešamo v čokoladne kreme. Stepemo smetano, jo razdelimo na tri dele in v vsako čokoladno mešanico vmešamo en del. Kremi z mlečno čokolado dodamo limonino lupinico, kremi s temno čokolado rum in vse dobro premešamo.

 

Podlago iz keksov vzamemo iz hladilnika. Najprej jo namažemo s kremo iz bele čokolade. Torto vrnemo v hladilnik za 20 minut. Nato jo namažemo z nadevom iz mlečne čokolade in spet vrnemo v hladilnik, da se strdi. Na koncu dodamo plast iz temne čokolade. Torto previdno pokrijemo s plastično folijo in jo pustimo v hladilniku nekaj ur ali čez noč.

 

Okrasimo s sladko stepeno smetano, čokoladnim prelivom in koščki čokolade.

sestavine

  • Sestavine200 g polnjenih piškotov Domino ali drugih čokoladnih piškotov ki jim odstranimo nadev 100 g masla stopljenegaNadev1.25 dl vode 2 žlici želatine 800 g kremnega sira Philadelphia brez dodatkov 2.5 dl mleka 2.5 dl sladkorja 120 g bele čokolade 120 g mlečne čokolade 120 g temne čokolade 5 dl smetane za stepanje stepene 1 žlička pomarančne lupinice 3 žlice rumaOkras stepena smetana koščki temne čokolade koščki bele čokolade koščki mlečne čokolade

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse