Opis
Čokoladne kekse zmeljemo v multipraktiku. Primešamo stopljeno maslo. Zmes stresemo v majhen model za torto, obložen s papirjem za peko. (Torta bo višja. Če uporabimo večji model za torte, podvojimo količino sestavin.) S prsti potlačimo zmes in zgladimo površino. Podlago iz keksov damo v hladilnik za 30 minut.
Nadev: vodo zlijemo v skledo in vanjo stresemo mleto želatino. Kremni sir Philadelphia in sladkor stepemo v gladko kremo. Prilijemo mleko in mešamo. Kremno mešanico razdelimo na tri dele, ki jih damo v tri sklede. Želatino raztopimo v vodni kopeli. V ločenih posodah v mikrovalovki stopimo mlečno, temno in belo čokolado. Vsaki vrsti stopljene čokolade dodamo en del kremne mešanice. Želatino razdelimo na tri dele in jo vmešamo v čokoladne kreme. Stepemo smetano, jo razdelimo na tri dele in v vsako čokoladno mešanico vmešamo en del. Kremi z mlečno čokolado dodamo limonino lupinico, kremi s temno čokolado rum in vse dobro premešamo.
Podlago iz keksov vzamemo iz hladilnika. Najprej jo namažemo s kremo iz bele čokolade. Torto vrnemo v hladilnik za 20 minut. Nato jo namažemo z nadevom iz mlečne čokolade in spet vrnemo v hladilnik, da se strdi. Na koncu dodamo plast iz temne čokolade. Torto previdno pokrijemo s plastično folijo in jo pustimo v hladilniku nekaj ur ali čez noč.
Okrasimo s sladko stepeno smetano, čokoladnim prelivom in koščki čokolade.
sestavine
Sestavine
- 200 g polnjenih piškotov Domino ali drugih čokoladnih piškotov
- ki jim odstranimo nadev
- 100 g masla
- stopljenega
Nadev
- 1.25 dl vode
- 2 žlici želatine
- 800 g kremnega sira Philadelphia
- brez dodatkov
- 2.5 dl mleka
- 2.5 dl sladkorja
- 120 g bele čokolade
- 120 g mlečne čokolade
- 120 g temne čokolade
- 5 dl smetane za stepanje
- stepene
- 1 žlička pomarančne lupinice
- 3 žlice ruma
Okras
- stepena smetana
- koščki temne čokolade
- koščki bele čokolade
- koščki mlečne čokolade