Torta Mazarin

Torta Mazarin

Opis

Način priprave:

1. Za testo moko vsujemo na delovno površino in naredimo jamico. Vanjo damo zmehčano maslo, vsebino vaniljevega stroka, rumenjak in sladkor v prahu. Sestavine postopoma zamešamo. Ko iz testa naredimo kepo, jo sploščimo in zavijemo v plastično folijo. Testo pustimo v hladilniku 30 minut.

2. Model za pito z nagubano steno namažemo z maslom. Testo razvaljamo in ga prestavimo v model. Dobro ga pritisnemo na dno in steno ter preluknjamo. Na vrh damo papir za peko, nanj pa pest fižola za t.i. slepo peko. Pečemo 10 minut pri 190 stopinjah.

3. Za nadev damo maslo in sladkor v prahu v skledo, nato pa ju zamešamo z mešalnikom. Dodamo jajca, enega za drugim, brez premora. Zatem postopoma dodajamo marcipan in mešamo.

4. V zamešano zmes dodamo nastrgano limonovo lupino in premešamo z lopatko. Nato dodamo fino zmlete mandlje in znova premešamo. Nadev prelijemo čez pečeno osnovo in ga poravnamo. Torto pečemo 30 minut pri 180 stopinjah.

5. Iz kartona izdelamo šablono cvetne oblike. Šablono postavimo na ohlajeno torto in čeznjo potresemo sladkor v prahu. Tako bomo na torti dobili beli cvet.

 

sestavine

Za testo

  • 220 g moke
  • 1 strok vanilije
  • 1 ščepec soli
  • 150 g masla
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak

Za nadev

  • 190 g masla
  • 150 g marcipana
  • 105 g sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 1 limona
  • 120 g mandljeve moke

Za posip

  • sladkor v prahu

Sorodni recepti