Torta leminy s svežim sirom

Priprava:

Sladkor in maslo penasto vmešamo. Jajca dodamo vsakega posebej in močno mešamo. Dodamo presejano moko. Zmes vlijemo v namaščen model, da pokrijemo tudi robove. Testo mora biti debelo kakšen centimeter. Limono operemo in naribamo rumeno lupino. Vaniljev strok razpolovimo. Vse sestavine za nadev zmešamo z kuhinjskim mešalnikom. Nadev vlijemo v model in približno 10 minut pečemo v pečici pri 225 °C. Nato temperaturo zmanjšamo na 160 °C in pečemo še približno eno uro. Preverimo, da je srednji del torte pečen, preden jo vzamemo iz pečico. Ohladimo in postrežemo.

sestavine

  • Biskvit2 dl sladkorja 200 g masla 3 jajca 3 dl mokeNadev naribana lupina ene limone 1 vaniljev strok vanilja v prahu 600 g svežega sira 2.5 dl sladkorja sol 3 jajca 3 rumenjaki 1.5 dl smetaneMaline melba100 g malin 2 dl sladkora 1 žlica limoninega soka 4 dl vode

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse