Torta leminy s svežim sirom

Torta leminy s svežim sirom

Opis

Priprava:

Sladkor in maslo penasto vmešamo. Jajca dodamo vsakega posebej in močno mešamo. Dodamo presejano moko. Zmes vlijemo v namaščen model, da pokrijemo tudi robove. Testo mora biti debelo kakšen centimeter. Limono operemo in naribamo rumeno lupino. Vaniljev strok razpolovimo. Vse sestavine za nadev zmešamo z kuhinjskim mešalnikom. Nadev vlijemo v model in približno 10 minut pečemo v pečici pri 225 °C. Nato temperaturo zmanjšamo na 160 °C in pečemo še približno eno uro. Preverimo, da je srednji del torte pečen, preden jo vzamemo iz pečico. Ohladimo in postrežemo.

sestavine

Biskvit

  • 2 dl sladkorja
  • 200 g masla
  • 3 jajca
  • 3 dl moke

Nadev

  • naribana lupina ene limone
  • 1 vaniljev strok
  • vanilja v prahu
  • 600 g svežega sira
  • 2.5 dl sladkorja
  • sol
  • 3 jajca
  • 3 rumenjaki
  • 1.5 dl smetane

Maline melba

  • 100 g malin
  • 2 dl sladkora
  • 1 žlica limoninega soka
  • 4 dl vode

Sorodni recepti