Sorodna oddaja:Patijina mehiška mizaOglejte si jo: Sreda 28 Julij ob 13:00 | Sreda 28 Julij ob 13:30

Opis

Torta cuatro leches s slivami in marelicami

Priprava

  1. Rešetko namestimo na sredo pečice in segrejemo na 180 °C. Z maslom premažemo in pomokamo dva pekača velikosti 22 x 33 cm. V veliki skledi zmešamo jajčne rumenjake do kremaste, goste in živo rumene barve. Dodamo olje, 1/4 skodelice mleka in vanilijo ter še naprej mešamo, dokler ni dobro premešano. V ločeni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
  2. V tretji veliki skledi z ročnim mešalnikom ali metlico stepemo jajčne beljake, dodamo sladkor in še naprej stepamo, dokler se popolnoma ne strdi. Z gumijasto lopatko v mešanico z rumenjaki v serijah nežno vmešavamo mešanico z moko in stepenimi jajčnimi beljaki, da se lepo premešajo. Mešanico postrgamo v pripravljene pekače.
  3. Pečemo 22 do 24 minut, dokler zobotrebec ne ostane suh, ko ga izvlečemo. Biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
  4. Medtem v skledi pripravimo mlečno mešanico tako, da zmešamo sladkano kondenzirano mleko, evaporirano mleko in preostalo 1 skodelico polnomastnega mleka. Dobro premešamo z metlico.
  5. Ko se biskvita ohladita na sobno temperaturo, oba prebodemo z zobotrebcem ali vilicami. Polovico mlečne mešanice zlijemo čez ennega od biskvitov. Pustimo, da mleko pronica vsaj 10 minut.
  6. Namaz Cajeta ali Dulce de Leche pokapamo čez moker biskvit in ga damo na vse narezane slive ter marelice. Na vrh položimo še drugi biskvit. Čez vrh polijemo preostanek mlečne mešanice in pustimo, da posrka tekočino. Pokrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik do postrežbe.
  7. Za postrežbo čvrsto stepemo polnomastno smetano s sladkorjem v prahu. Čez torto premažemo stepeno smetano in postrežemo.

 

sestavine

  • 8 jajc, ločeni rumenjaki od beljakov
  • 1/2 skodelice rastlinskega olja
  • 1 1/4 skodelice polnomastnega mleka, razdeljenega
  • 1 čajna žlička izvlečka vanilije
  • 2 skodelici večnamenske moke, nekaj še za ponve
  • 1 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
  • 1 pločevinka evaporiranega mleka
  • 1 1/2 skodelice namaza Cajeta ali Dulce de Leche
  • 6 sliv, brez koščic in tanko narezanih (približno 2 skodelici)
  • 6 marelic, brez koščic in tanko narezanih (približno 2 skodelici)
  • 2 skodelici polnomastne smetane za stepanje
  • 1/4 skodelice sladkorja v prahu
  • Neslano maslo, za namastitev ponve

Sorodni recepti