Torta bela princesa

Torta bela princesa

Opis

Dodatne potrebščine

Pekač, papir za peko, obroč za torto premera 15 cm, dresirna vrečka z gladkim nastavkom, plošča anodiziranega aluminija, zlato v lističih, sladkor v prahu za potresanje

 

Priprava

 

Bela čokoladna pena

Želatino namočimo v mrzli vodi. Tri četrtine smetane stepemo s sladkorjem do 3/4 polne čvrstosti. Čokolado drobno narežemo. Preostalo smetano segrejemo in jo prelijemo prek narezane čokolade. Mešamo, da se čokolada stopi. Želatino stopimo v vodi, ki se je drži, ter umešamo v čokoladno mešanico. Ohladimo jo do telesne temperature in z lopatko po delih umešamo smetano. Peno pustimo okrog 2 uri v hladilniku, da se strdi.

 

Moskovski biskvit  

Pečico segrejemo na 200 °C. Stopimo maslo. Jajca stepemo s sladkorjem. Dodamo in umešamo moko, nato pa maslo. Testo namažemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Biskvit pečemo okrog 6 minut v pečici. Nato ga ohladimo in odstranimo papir za peko. Z obročem za torte izrežemo 4 kroge biskvita.

 

Marelični nadev  

Marelice narežemo na tanke rezine in pomešamo z marmelado. Kroge biskvita premažemo z amaretom. Čokoladno peno nadevamo v dresirno vrečko. Torto sestavimo v obroču za torte. Na najnižji krog nabrizgamo plast bele čokoladne pene. Pokrijemo s krogom biskvita in po njem razdelimo marelični nadev. Na marelični nadev nabrizgamo belo čokoladno peno in pokrijemo s tretjim krogom biskvita. Nabrizgamo še sloj bele čokoladne pene in pokrijemo z  zadnjim krogom biskvita. Po vrhu razdelimo čokoladno peno, z njo namažemo tudi rob torte in ga zgladimo. Torto damo v hladilnik, da se strdi.

 

Čokoladni okras

Pečico segrejemo na 50 °C in vanjo postavimo ploščo anodiziranega aluminija. Čokolado narežemo in jo stopimo na vodni kopeli. Stopljeno čokolado namažemo na toplo aluminijasto ploščo. Ploščo nato damo v zamrzovalnik za 30 minut. S paletnim nožem postrgamo trakove prožne čokolade in z njimi obložimo torto. Izdelamo tudi naborke za ovratnik torte. Uporabimo preostalo čokoladno peno, da jih pritrdimo. Okrasimo z malce zlata v lističih in potresemo s sladkorjem v prahu.

 

 

sestavine

Bela čokoladna pena

  • 3 lističi želatine
  • 500 ml smetane
  • 50 g sladkorja
  • 150 g bele čokolade

Moskoski biskvit

  • 60 g masla
  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 95 g moke
  • 60 g masla
  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 95 g moke

Marelični nadev

  • 3 marelice
  • 2 žlici marelične marmelade
  • amareto

Čokoladni okras

  • 300 g bele čokolade

Sorodni recepti