Torrão de Évora

Torrão de Évora

Opis

Priprava:

1. Sladkor damo v vodo in pustimo, da zavre, v tem času pa sesekljamo mandlje.

 

2.  Šest rumenjakov ločimo od beljakov in jih stepemo.

 

3. Pomarančo narežemo in malo pomarančnega soka vlijemo v šerbet.

 

4. Ko voda zavre, dodamo mandlje in maslo. Pustimo, da se zgosti, odstavimo z ognja in ob neprestanem mešanju dodamo rumenjake. Za tri minute postavimo nazaj na ogenj in neprestano mešamo.

 

5. Damo na krožnik in pustimo, da se ohladi. Postrežemo okrašeno s pomarančo in listi mete. 

sestavine

Sestavine

  • 300 g sladkorja
  • 600 ml vode
  • 200 g mandljev
  • 50 g masla
  • 6 rumenjakov
  • 1 pomaranča
  • 1 vejica sveže mete

Sorodni recepti