TOPLA ZAČINJENA SOLATA S CVETAČO, ČIČERIKO IN GRANATNIM JABOLKOM

Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na 7. Cvetačo očistimo in razdelimo na majhne brstiče. V veliko skledo vlijemo olje, dodamo cimet, semena kumina in dobro premešamo z metlico, da se začimbe enakomerno razporedijo. Vanjo stresemo pripravljeno cvetačo in pretresemo, da jo prekrijemo z začimbno mešanico. Vsebino sklede stresemo na manjši pekač (največkrat uporabim aluminijasti pekač za enkratno uporabo, velik 30 x 20 cm) in ga damo v pečico za 15 minut. Sklede, ki smo jo ravno izpraznili, še ne pomijemo. Vanjo damo čičeriko, hariso po okusu ali dve žlički (pokusimo, kaj nam ustreza) ter vse pretresemo, da se sestavine premešajo. Paradižnik razrežemo na četrtine, dodamo v skledo in dobro premešano z vsebino. Po petnajstih minutah pekač s cvetačo vzamemo iz pečice in na cvetačo stresemo mešanico čičcerike ter paradižnika. Vse sestavine premešamo in vrnemo v pečico še za 15 minut, da se cvetača speče do mehkega. Nato pekač z zelenjavo vzamemo iz pečice in jo posolimo. Potresemo jo še s polovico semen granatnega jabolka, spet dobro pretresemo in razdelimo v dve skledi. Listke peteršilja razdelimo na dva dela in nenasekljane damo v skledi. Skledi pretresemo, da premešamo sestavine. Potresemo s preostalimi semeni granatnega jabolka.

Nasvet za shranjevanje:

Kar nam ostane solate, jo hladno spravimo v hladilnik v dveh urah po tem, ko smo jo pripravili. Tam lahko ostane do dva dneva. Postrežemo hladno. 


Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na 7. Cvetačo očistimo in razdelimo na majhne brstiče. V veliko skledo vlijemo olje, dodamo cimet, semena kumina in dobro premešamo z metlico, da se začimbe enakomerno razporedijo. Vanjo stresemo pripravljeno cvetačo in pretresemo, da jo prekrijemo z začimbno mešanico. Vsebino sklede stresemo na manjši pekač (največkrat uporabim aluminijasti pekač za enkratno uporabo, velik 30 x 20 cm) in ga damo v pečico za 15 minut. Sklede, ki smo jo ravno izpraznili, še ne pomijemo. Vanjo damo čičeriko, hariso po okusu ali dve žlički (pokusimo, kaj nam ustreza) ter vse pretresemo, da se sestavine premešajo. Paradižnik razrežemo na četrtine, dodamo v skledo in dobro premešano z vsebino. Po petnajstih minutah pekač s cvetačo vzamemo iz pečice in na cvetačo stresemo mešanico čičcerike ter paradižnika. Vse sestavine premešamo in vrnemo v pečico še za 15 minut, da se cvetača speče do mehkega. Nato pekač z zelenjavo vzamemo iz pečice in jo posolimo. Potresemo jo še s polovico semen granatnega jabolka, spet dobro pretresemo in razdelimo v dve skledi. Listke peteršilja razdelimo na dva dela in nenasekljane damo v skledi. Skledi pretresemo, da premešamo sestavine. Potresemo s preostalimi semeni granatnega jabolka.

Nasvet za shranjevanje:

Kar nam ostane solate, jo hladno spravimo v hladilnik v dveh urah po tem, ko smo jo pripravili. Tam lahko ostane do dva dneva. Postrežemo hladno. 

sestavine

  • Sestavine1 majhna glava cvetače 3 žlice oljčnega olja 0.5 žličke mletega cimeta 2 žlički semen kumina 250 g kuhane čičerike 1.5 žlici harise po okusu 4 manjši paradižniki v grozdu 1 žlička grobe morske soli 3.5 žlice semen granatnega jabolka 100 g gladkolistnega peteršilja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse