Topla solata iz rdeče pese, mladega krompirja in račjih jajc s sončno arašidovo omako in hrustljavimi šalotkami

1. Pečico
predhodno segrejemo na
2. Neolupljeno celo rdečo peso zavijemo v aluminijasto folijo in pečemo v pečici 2-3 ure. Damo na stran na toplo mesto.
3. Pečico
segrejemo na
4. Krompir kuhamo v soljeni vreli vodi 15 minut, dokler se ne zmehča, mu dodamo olje in začimbe ter pečemo 20 minut oziroma dokler ne pozlati.
5. Pripravimo arašidovo omako (glej spodaj).
6. Rdečo peso damo v skledo, v drugo skledo pa damo mladi krompir, šalotke (olupljene in narezane na kose), čili, česen (olupljen in prerezan po dolgem) in korenje, oboje pokapamo s pomarančnim sokom in pokusimo, da preverimo, ali je dovolj začinjeno.
7. V
ponev zlijemo
8. Račja jajca nežno poširamo v vreli vodi sedem minut. Rumenjak bi moral biti še tekoč.
Priprava arašidove omake
1. Čebulo, ingver in česen popražimo do zlatega. Vmešamo karijev prah, čilijevo omako, kurkumo, sojino omako in arašidovo maslo. Dodamo kokosovo mleko, limonin sok in pustimo rahlo vreti 10 minut. Po potrebi razredčimo z vodo.
2. V veliko plitvo skledo položimo liste, čeznje razporedimo zelenjavno mešanico, dodamo rdečo peso, obilno prelijemo z arašidovo omako, nato dodamo jajci in potresemo z ocvrtimi šalotkami.
sestavine
- 8 baby korenčkov (ostrganih) 1 velika rdeča pesa (cela) 4 stroki česna (celi) 3 šalotke (2 celi 1 zelo tanko narezana) 2 krompirja (narezana na velike kose) 1 žlica sveže stisnjenega pomarančnega soka 2 sveži račji jajci 0.25 skodelice začinjene bele moke 1 rdeč čili jalapeno (drobno narezan) 1 prgišče listov rdeče peseSončna arašidova omaka1 čebula (drobno narezana) 2 stroka česna (zmečkana) 1 žlica olja 1 žlička sezamovega olja 2 žlički pekoče čilijeve omake (po možnosti Lingham’s) 1 žlička kurkume 1 žlička sojine omake 3 žlice arašidovega masla 0.5 skodelice kokosovega mleka 1 žlica limoninega soka 0.5 skodelice vode