Tiramisujeve palačinke

Tiramisujeve palačinke

Opis

Priprava:

1.  Za pripravo palačink najprej zmešajte moko, jajca, maslo, kavo, kakav, sol, sladkor, mleko in gazirano vodo. Maso pustite v hladilniku 30 minut.    

2.  V pomaščeni ponvi specite tanke palačinke.   

3.  Nadev pripravite, tako da zmešate rumenjake, vino in sladkor v prahu in kuhate, dokler ne postane masa gosta. Pustite, da se malo ohladi. 

4.   Stepite smetano.

5.   Zmešajte maskarpone, rumenjake in vanilijo. Nato vmešajte stepeno smetano.

6.   Zlagajte plast palačink, ki jo premažete z nadevom in posujete s kakavom. Vrhnja plast je nadev. Sladico pustite v hladilniku vsaj 4 ure. Postrezite s posutim kakavom.

sestavine

Za palačinke

  • 200 ml gazirane vode
  • 600 ml mleka
  • 300 g moke
  • 4 jajca
  • 1 jedilna žlica stopljenega masla (+ maslo za premaz)
  • 40 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlička instant kave
  • 1 čajna žlička kakava

Za nadev

  • 500 g maskarponeja
  • 300 ml vina marsala
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilija
  • 4 rumenjaki
  • kakav za posip